Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
MEDIA

Ενημέρωση που … κοστίζει στους δημοσιογράφους

Newsbomb

Κατάφωρη καταπάτηση του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης γνώμης αποτελεί η πρωτοφανής στα χρονικά της δημοσιογραφίας θέσπιση τελών διαπίστευσης που απαιτούν από τους ρεπόρτερ του ραδιοφώνου στην Ευρώπη για την κάλυψη αθλητικών γεγονότων.

Φαίνεται που κάποιοι στην Ευρώπη. θέλουν δημοσιογραφία και ενημέρωση, για … γερά πορτοφόλια, και πλέον ο κίνδυνος, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν εισιτήριο για να παρακολουθήσουν μια αθλητική αναμέτρηση για να ενημερώνουν το κοινό, είναι κάτι περισσότερο από ορατός.

Η διεθνής ένωση αθλητικών δημοσιογράφων, διαμαρτύρεται για τα τέλη διαπίστευσης και καταγγέλλει ότι αποτελεί κατάφωρη καταπάτηση του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης γνώμης.

Tο θέμα έφθασε στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και η υπόθεση κρίθηκε ιδιαίτερα σημαντική για την προστασία του δικαιώματος της ενημέρωσης των Ευρωπαίων πολιτών και παραπέμφθηκε για διερεύνηση και γνωμοδότηση σε τρεις επιτροπές, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ανταγωνισμού και Εσωτερικών Υποθέσεων. Την AIPS Europe εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της, Γιάννης Δάρας, ο Ντέιβιντ Ναέρτ μέλος του ΔΣ της AIPS EUROPE και το μέλος του ΔΣ της AIPS, Ζαν Πολ Σαβάρ.

Έλληνες και ξένοι Ευρωβουλευτές πήραν το μέρος των Ευρωπαίων Αθλητικών Δημοσιογράφων κόντρα στην εισήγηση της Κομισιόν. Καθοριστική ήταν η παρέμβαση των Ελλήνων ευρωβουλευτών, Σοφίας Σακοράφα και Νότη Μαριά.

Σακοράφα: «Επικίνδυνοι περιορισμοί»

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, μέλος της Επιτροπής Αναφορών του Ε.Κ., παρενέβη στη συνεδρίαση που αφορούσε στη συζήτηση της αναφοράς που είχε καταθέσει η Διεθνής Ένωση Αθλητικού Τύπου και υπογράμμισε «τον κίνδυνο από τους συνεχείς περιορισμούς που θέτουν οι οργανωτές των αθλητικών γεγονότων, με την ανοχή των αθλητικών ομοσπονδιών, στην ελεύθερη πρόσβαση των δημοσιογράφων στα αθλητικά γεγονότα».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο και δείτε περισσότερα videos και φωτογραφίες στο onsports.gr...