MEDIA

Τα νέα φορολογικά μέτρα για επιχειρήσεις και ακίνητα στις εφημρίδες

Τα νέα φορολογικά μέτρα για επιχειρήσεις και ακίνητα στις εφημρίδες
Tα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι τα νέα φορολογικά μέτρα για επιχειρήσεις και ακίνητα...

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι τα νέα φορολογικά μέτρα για επιχειρήσεις και ακίνητα, το ενιαίο μισθολόγιο, οι διαμαρτυρίες των «αγανακτισμένων» και η αντίστροφη μέτρηση για τις δομικές αλλαγές στην κυβέρνηση.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Θύελλα προκαλούν τα νέα μέτρα!..."

Η εφημερίδα γράφει ότι "μέσα σε ένα εκρηκτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί θα ξεκινήσει αύριο η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο στην αρμόδια Επιτροπής της Βουλής, ενώ θα βρίσκονται οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες στην πλατεία Συντάγματος, οι οποίοι θα ζητούν να έχουν μέλλον αυτοί και τα παιδιά τους".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Βουλευτές πιέζουν τον Βενιζέλο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "βουλευτές πιέζουν τον Βενιζέλο να αναλάβει πρωτοβουλίες για να σταματήσει τον κατήφορο του Γιώργου Παπανδρέου, να γλιτώσει τη δημόσια περιουσία από το ξεπούλημα και να σώσει την παράταξη από τον διασυρμό και την διάλυση".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Παπανδρέου με φρένα σπασμένα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "χάνει πλήρως τον έλεγχο σε όλα τα επίπεδα ο Γ. Παπανδρέου και, καθώς η κυβέρνησή του καταρρέει, αρχίζει τις παρεκτροπές σε μια απελπισμένη προσπάθεια να κρατηθεί στην εξουσία".

ΕΘΝΟΣ: "Στοιχήματα και διλήμματα για τον Γιώργο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την αντίστροφη μέτρηση για δομικές αλλαγές στην κυβέρνηση έχει σημάνει ο πρωθυπουργός, στέλνοντας σχετικά μηνύματα στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις με τους βασικούς του συνεργάτες".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γέροντας Παΐσιος: πρώτοι θα πάρουν την κάρτα οι δεσποτάδες".

Η εφημερίδα αναφέρει "μία μικρή συνομιλία που έμεινε κρυμμένη από σεμνότητα μέσα στο χρόνο και αποκτά ιδιαίτερη αξία ειδικά σήμερα που συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για να λάβει κρίσιμες αποφάσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "«Φουρνέλο» από Κατσέλη στην οικονομική πολιτική του Γ.Α.Π.".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, αν δεν συνδυαστούν με πολιτικές ανάπτυξης, έκρουσε χθες η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, από το βήμα της 100ης συνόδου του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι από 183 χώρες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Λαιμητόμος σε μισθούς από 1.300 ευρώ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "από τη διπλή λεπίδα του ενιαίου μισθολογίου και των νέων μέτρων του μεσοπρόθεσμου Προγράμματος θα περάσουν οι μισθοί στο Δημόσιο, με στόχο να εξοικονομηθούν 2,2 δισ. ευρώ από τη μισθολογική δαπάνη για τους δημόσιους υπαλλήλους μέχρι το 2015".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φορολογική εξόντωση για επιχειρήσεις - ακίνητα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέο σοκ σε 1.000.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες αναμένεται να προκαλέσει τυχόν υιοθέτηση μιας πρόσφατα υποβληθείσης πρότασης προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία προβλέπει τη σημαντική αύξηση των συντελεστών προκαταβολής φόρου εισοδήματος, καθώς επίσης και την αναπροσαρμογή του συντελεστή παρακράτησης φόρου εισοδήματος από τις αμοιβές των ελεύθερων επαγγελματιών".

ΕΣΤΙΑ: "Χαριστική βολή στην οικονομία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την χαριστική βολή στην οικονομία αναμένεται ότι θα δώσουν τα τελευταία φορολογικά μέτρα της Κυβερνήσεως. Και είναι απορίας άξιον πώς οι κυβερνώντες δεν το αντιλαμβάνονται. Για να λειτουργήσει η οικονομία πρέπει να υπάρχουν κίνητρα. Και με τέτοιους φόρους, όχι μόνον κίνητρα δεν υπάρχουν αλλά δημιουργούνται σοβαρότατα αντικίνητρα για κάθε μορφής ανάπτυξη".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Η φορο-μπουλντόζα γκρεμίζει τα ακίνητα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέα φορολαίλαπα έρχεται να πλήξει χιλιάδες Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων. Η ακίνητη περιουσία μπαίνει σε κλοιό μετά και την πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει νέους φόρους".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ψαλίδι έως 40% στους μισθούς του Δημοσίου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μεγάλες ανατροπές φέρνει το ενιαίο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους, που θα εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο, με περικοπές αποδοχών που θα φτάσουν ώς και το 4-% για ορισμένες κατηγορίες".

City Press: "Τεστ αντοχής για τον πρωθυπουργό".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εβδομάδα ή, μάλλον, δεκαπενθήμερο-«φωτιά» περιμένει πλέον τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και την κυβέρνηση, η οποία, εν μέσω θύελλας αντιδράσεων από τα συνδικάτα και τους κοινωνικούς φορείς, καλείται να οριστικοποιήσει μέσα στις επόμενες ημέρες τα μέτρα που συνοδεύουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα".

Metro: "Κρας τεστ για το σχέδιο σωτηρίας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο κύβος ερρίφθη. Κι όπως γίνεται τώρα γνωστό, από αρμόδιες πηγές του οικονομικού επιτελείου, η εισφορά στα εισοδήματα, που ανακοινώθηκε στα μέσα της εβδομάδας, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, θα έχει σε πρώτη φάση, τριετή διάρκεια και θα ισχύσει από φέτος".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Εμφύλιες μάχες σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πώς θα «εγκατασταθούν» οι επιτηρητές της τρόικας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "θέμα χρόνου είναι η «αναβάθμιση» της τεχνικής βοήθειας από την τρόικα σε κρίσιμες οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις, η φορολογία, η αναμόρφωση της αγοράς εργασίας, το σύστημα υγείας, οι ρυθμιστικές αρχές, αλλά και η αναμόρφωση των κρατικών επιχειρήσεων".