MEDIA

ΠΟΕΣΥ: Πολιτικοί αρχηγοί και βουλευτές υπέρ της διατήρησης του αγγελιόσημου

ΠΟΕΣΥ: Πολιτικοί αρχηγοί και βουλευτές υπέρ της διατήρησης του αγγελιόσημου

Επειτα από τις συναντήσεις που είχαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Δημήτρης Κουμπιάς και Γιώργος Σαββίδης αντίστοιχα, με τους πολιτικούς αρχηγούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, του ΚΚΕ, των ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Φώφη Γεννηματά, Σταύρο Θεοδωράκη, Δημήτρη Κουτσούμπα, Πάνο Καμμένο και Βασίλη Λεβέντη αντίστοιχα, διαπιστώθηκε πως κοινή πεποίθηση όλων, σύμφωνα και με την ΠΟΕΣΥ, είναι η διατήρηση του αγγελιόσημου ως «οιονεί εργοδοτικής εισφοράς».

Συμφώνησαν ότι θα είναι δυσβάσταχτο βάρος για το Δημόσιο (1,7 δισ. ευρώ) το χρόνο τυχόν κατάργηση και μείωση του αγγελιόσημου.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, οι περισσότεροι συμφώνησαν, επίσης, και για την επέκταση του αγγελιόσημου στο Διαδίκτυο, για την ασφάλιση των εργαζομένων στα portals.

Εξάλλου, οι βουλευτές δημοσιογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού, του ΚΚΕ και των ΑΝΕΛ σε σύσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας, με το προεδρείο της ΠΟΕΣΥ και προέδρους Ενώσεων Συντακτών, τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης του αγγελιόσημου, της υπεράσπισης των Ταμείων και προσφέρθηκαν να συντάξουν σχέδιο νόμου για τη διασφάλιση του πόρου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεσμεύτηκε στην ηγεσία της ΠΟΕΣΥ να προηγηθεί ανοικτή διαβούλευση με τα προεδρεία των συνδικαλιστικών φορέων, για το ασφαλιστικό και το αγγελιόσημο, πριν από την κατάθεση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.