MEDIA

Προσωπικές ιστορίες και βιογραφικές ταινίες για όλους

Προσωπικές ιστορίες και βιογραφικές ταινίες για όλους

Βλέποντας προσωπικές ιστορίες στη μικρή οθόνη, έχουμε δεκάδες λόγους για να ταυτιστούμε με τους πρωταγωνιστές. Έστω και μια πολύ-πολύ μικρή πτυχή του εαυτού μας... Συντονιστείτε, λοιπόν, κι ετοιμαστείτε να απολαύσετε μοναδικές ερμηνείες!

Ο τέσσερις φορές βραβευμένος με Όσκαρ Κλιντ Ίστγουντ, σκηνοθετεί μια αληθινή ιστορία η οποία συγκλόνισε τις ΗΠΑ. Βασισμένη στην αυτοβιογραφία του Κρις Κάιλ, του πιο φονικού ελεύθερου σκοπευτή στην ιστορία του αμερικανικού στρατού (με 255 σκοτωμούς από τους οποίους οι 160 ήταν επίσημα βεβαιωμένοι), η ταινία «Ελεύθερος Σκοπευτής», απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους κριτικούς και γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση στα ταμεία αποφέροντας 547,3 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Οι έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ που απέσπασε (μεταξύ αυτών και για την ερμηνεία του πρωταγωνιστή Μπράντλεϊ Κούπερ) αποτελούν από μόνες τους «μαγνήτη» για το θεατή.

Άλλη μια βραβευμένη με το χρυσό αγαλματάκι της Ακαδημίας Κινηματογράφου, η Έλεν Μίρεν, καταφτάνει στους δέκτες μας, για να υποδυθεί και αυτή ένα υπαρκτό πρόσωπο. Πρόκειται για την Μαρία Άλτμαν, μια ηλικιωμένη Εβραία πρόσφυγα η οποία ζούσε στο Λος Άντζελες. Μαζί με το νεαρό δικηγόρο της, έδωσε μάχη με την κυβέρνηση της Αυστρίας για περίπου μια δεκαετία προκειμένου να επιστρέψει στην ιδιοκτησία της, ένας πίνακας –πορτρέτο μιας θείας της, το οποίο είχαν κλέψει οι Ναζί από την οικογένειά της, λίγο πριν ξεσπάσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Στην ταινία «Γυναίκα από Χρυσό», συμπρωταγωνιστούν οι Ράιαν Ρέινολντς, Ντάνιελ Μπρουλ, Κέιτι Χολμς και Τζόναθαν Πράις.

Βραβευμένοι με Όσκαρ ηθοποιοί και σκηνοθέτες αλλά και μια έκπληξη (λέγε με Τζένιφερ Άνιστον) κλέβουν την παράσταση στις ταινίες που προτείνουν τα κανάλια Novacinema, για να περάσουν ακόμα πιο όμορφα τα κρύα βράδια του εορταστικού Δεκεμβρίου. Και μην ξεχνάτε ότι με τον αποκωδικοποιητή NovaBox+ μπορείτε να δείτε τις αγαπημένες σας ταινίες όποτε εσείς θελήσετε!

Στην ταινία «Cake», μια παραγωγή χαμηλών τόνων αυτό που ξεχωρίζει μακράν είναι η ερμηνεία της Τζένιφερ Άνιστον. Η αγαπημένη «Ρέιτσελ» από τα δημοφιλέστατα τηλεοπτικά «Φιλαράκια» , μεταμορφώνεται σε μια «τσακισμένη» γυναίκα, που πάσχει από χρόνιους πόνους και είναι απογοητευμένη από τη ζωή της. Η «Κλερ» αποφασίζει να μάθει περισσότερα για μια νεαρή η οποία ήταν στην ομάδα υποστήριξής της και αυτοκτόνησε. Μπορεί το Όσκαρ (ακόμα και η υποψηφιότητα) να μην ήρθε για την Άνιστον με αυτή της την ερμηνεία, όμως θεωρήθηκε ως η πλέον αδικημένη της περασμένης χρονιάς.

Και επειδή λίγο γέλιο είναι πάντοτε απαραίτητο, οι Kingsmans είναι εδώ για εσάς. Μια οργάνωση κατασκόπων στρατολογεί ένα ακατέργαστο ταλέντο, ένα παιδί που ζει στους δρόμους και το εντάσσει στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρόγραμμα εκπαίδευσής που διαθέτει. Την ίδια ώρα μια οικολογική συνομωσία απειλεί τον πλανήτη. Όλα αυτά συμβαίνουν στην κατασκοπική περιπέτεια «Kingsman: Η μυστική υπηρεσία», που είναι γεμάτη βρετανικό χιούμορ και αναφορές στον Τζέιμς Μποντ. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, οι Κόλιν Φερθ (Όσκαρ για το «Λόγο του Βασιλιά»), Τάρον Έγκερτον, Σάμιουλ Λ. Τζάκσον και στη σκηνοθεσία ο Μάθιου Βον («X-men: Η πρώτη γενιά»).

Ο,τι κι αν επιλέξετε, είναι βέβαιο πως θα βρείτε στοιχεία του χαρακτήρα σας σε όλους τους πρωταγωνιστές! Καλές προβολές!

Ξένια Γιαννάκου