ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεκόρ 8ετίας για τη θερμοκρασία

Ρεκόρ 8ετίας για τη θερμοκρασία
Στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας 8ετίας οδηγήθηκε η θερμοκρασία, έπειτα από την κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα μας...

Στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας 8ετίας οδηγήθηκε η θερμοκρασία, έπειτα από την κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα μας την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώνει ο Τομέας Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του ΑΠΘ, το πρώτο δεκαήμερο του μήνα έχουν καταγραφεί πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, η μέση θερμοκρασία τις πρώτες 10 μέρες του Μαρτίου ήταν στους 5,4 βαθμούς (2,6 η μέση ελάχιστη και 8,2 η μέση μέγιστη), ενώ το προηγούμενο πιο κρύο δεκαήμερο του πρώτου μήνα της άνοιξης, ήταν αυτό του 2005 με μέση θερμοκρασία 6,6 βαθμούς (2,4 η μέση ελάχιστη και 10,9 η μέση μέγιστη).

«Η μέση μέγιστη θερμοκρασία το πρώτο δεκαήμερο του φετινού Μαρτίου ξεπέρασε τους 10 βαθμούς μόνο για μία μέρα, στις 7 Μαρτίου, ενώ η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν για δύο ημέρες, στις 8 και 9 Μαρτίου, κάτω από το μηδέν. Για το 2005, το προηγούμενο πιο κρύο δεκαήμερο του Μαρτίου, η μέγιστη θερμοκρασία ήταν κάτω από τους 10 βαθμούς μόνο για τρεις ημέρες, στις 3, 4 και 10 του μήνα, ενώ η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν κάτω από το μηδέν για δύο ημέρες, την 1η και τη 2α Μαρτίου», τόνισε ο καθηγητής Μετεωρολογίας, κύριος Θόδωρος Καρακώστας.