ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εκδήλωση για την ενθάρρυνση μικρών επιχειρήσεων από το Δίκτυο Ανάπτυξης Φιλομάθεια

Εκδήλωση για την ενθάρρυνση μικρών επιχειρήσεων από το Δίκτυο Ανάπτυξης Φιλομάθεια

Η πρώτη εκδήλωση ενθάρρυνσης μικρών επιχειρήσεων του Δικτύου Ανάπτυξης Φιλομάθεια (Philomatheia Development Network) πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Europe City Direct του Δήμου της Αθήνας στις 18 Φεβρουαρίου και ώρες 17:00 - 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Αθήνας, Ακαδημίας 50, Αθήνα.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις για τους λόγους που αποτυγχάνουν οι μικρές επιχειρήσεις, τις δυνατότητες που αυτές έχουν για να στηρίξουν την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, καθώς και παρουσίαση σχετικών μελετών.

Ομιλητές:

Ιάσονας Λαμνίδης, οικονομολόγος με σπουδές στο Northeastern University της Βοστώνης και πιστοποίηση στο Financial Management από το Cornell University της Νέας Υόρκης. Εργάζεται ως χρηματοοικονομικός αναλυτής στον ιδιωτικό τομέα.
Θέμα εισήγησης: «Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Αλήθειες και αριθμοί»

Ζωή Μπαβέλα, Φιλόλογος - Μεταφράστρια, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εξειδικευμένη σε θέματα Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Έχει εργαστεί σε ιδιωτικές επιχειρήσεις τα τελευταία 10 χρόνια σε θέσεις διοίκησης.

Εργάζεται ως καθηγήτρια της Ελληνικής Γλώσσας σε ξένους μαθητές, ενώ παράλληλα, πραγματοποιεί μεταφράσεις κειμένων και βιβλίων, όπως επίσης και την επιμέλειά τους.

Είναι αν. Υπεύθυνη της Επιτροπής «Παιδεία και Απασχόληση», στο Ελληνικό Τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών, όπως επίσης και υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας, στο Philomatheia Development Network.

Θέμα εισήγησης: «Ποιοί είναι οι φόβοι για την ίδρυση μίας επιχείρησης;»

Ιωάννης Γράος, Αρχιτέκτων Μηχανικός με σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ως υπότροφος του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο “M.Arch in Architectural Design” από τη “Bartlett School of Architecture, UCL”.

Έχει δημοσιεύσει στα «Αρχιτεκτονικά Θέματα» και στο «Α3» και έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στο «Μουσείο Design Θεσσαλονίκης» και στο «The New York Foundation for Hellenic Culture». Από το 2001, διατηρεί τεχνική εταιρεία μελέτης, κατασκευής και ανάπτυξης ιδιωτικών έργων με έδρα την Αθήνα. Tο 2014 ίδρυσε την εταιρία “Gr Eco Building Management Co” με σκοπό τη διαχείριση και εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια.

Θέμα εισήγησης: «Ασκήσεις επιβίωσης μιας μικρής επιχείρησης: Η Ελληνική πραγματικότητα»

Υψηλάντης Τζούρος, Σύμβουλος επιχειρήσεων, κατέχει Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πατρών και Μεταπτυχιακό από το University of Kentucky.

Συντάκτης του σχεδίου Αναβίωσης του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας 'Record Athens', αξίας 120 εκ. ευρώ, που χρηματοδότησε φορείς, θερμοκοιτίδες και startups.

Μελετητής με δημοσιεύσεις στο Applied Econometrics Association και στην Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού. Αξιολογητής και εισηγητής επενδυτικών φακέλων προγραμμάτων ΕΣΠΑ συνολικού έργου περίπου 400 εκ/μυρίων ευρώ.

Σύμβουλος εξαγωγικών - καινοτόμων επιχειρήσεων, αλλά και ανθρωπιστικών οργανισμών, όπως το Lifeline Hellas. Έχει υποστηρίξει επιστημονικά την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, στο 1ο Πανευρωπαϊκό συνέδριο Νέων Αγροτών.

CEO της Ependysis Business Consultants από το Δεκέμβριο του 2009, έκανε την πρώτη του επιχείρηση 17,5 ετών.

Θέμα εισήγησης: "Μικρές επιχειρήσεις: Πρακτικές λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα"

Τη συζήτηση θα συντονίσει η:

Εύα Τσαροπούλου, Σύνθεση/Ανάλυση Τ/Ο προγράμματος της ΕΡΤ2 - Αρθρογράφος

Σχετικές ειδήσεις