ΝΑΥΤΙΛΙΑ

«Το 2014 θα καταστεί δυναμική η ελληνική αγορά κρουαζιέρας»

«Το 2014 θα καταστεί δυναμική η ελληνική αγορά κρουαζιέρας»

Την πεποίθησή του πως η χώρα μας θα μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό κρουαζιέρας, εξέφρασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε με επιχειρηματίες του κλάδου, σε διεθνή συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη.


Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το καμποτάζ, είπε ότι πραγματοποιήθηκε μια συζήτηση με τις εταιρείες προκειμένου να κάνουν προγραμματισμό για ένα τμήμα του 2013, αλλά θεωρούν ότι από το 2014 θα είμαστε μία από τις πιο δυνατές αγορές γι’ αυτούς.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανέφερε ότι σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Αμερικανικού νηογνώμονα (American Bureau of Shipping) εκφράστηκε η επιθυμία να υπάρξει μία χορηγία σχετικά με την αποκατάσταση κάποιων κτιρίων στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στη Νέα Μηχανιώνα, στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη σχολή τελεί υπό αναστολή από τις 23 Σεπτεμβρίου, λόγω ακαταλληλότητας των κτιρίων, και τα μαθήματα γίνονται σε αίθουσες και εργαστήρια Λυκείων και ΕΠΑΛ της περιοχής, που βρέθηκαν έπειτα από συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σχετικά με την επιθυμία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ προς το ΚΕΣΕΝ (Κέντρο Εκπαίδευσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού), αλλά με την προϋπόθεση η χορηγία αυτή να είναι υπό την εποπτεία της Ένωσης και όχι υπό την επίβλεψη του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει ειδική ρύθμιση στο νομοσχέδιο για το θαλάσσιο τουρισμό, που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.