ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

10.000 νοικοκυριά σε απόγνωση

10.000 νοικοκυριά σε απόγνωση
Σε αδιέξοδο βρίσκονται περίπου 10.000 νοικοκυριά που θα βρίσκονται κάθε χρόνο σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής...

Σε αδιέξοδο βρίσκονται περίπου 10.000 νοικοκυριά που θα βρίσκονται κάθε χρόνο σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των δανειακών τους υποχρεώσεων και θα επιδιώκουν την δικαστική ρύθμιση των οφειλών τους, εκτιμούν στελέχη του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία που προέρχονται από τις καταναλωτικές οργανώσεις και τους δικηγόρους σχετικά με τις αγωγές που έχουν κατατεθεί δεν βρίσκονται σε συνάρτηση με το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται στους φορείς του υπουργείου, στελέχη του υπουργείου θεωρούν ότι η μειωμένη ζήτηση αποδίδεται στο πάγωμα των πλειστηριασμών που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Ωστόσο, εκτιμούν ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα υπάρξει γεωμετρική αύξηση των καταθέσεων αγωγών, ενώ σε χρονικό ορίζονται τριετίας, υπολογίζεται ότι ο αριθμός των αγωγών για το συγκεκριμένο λόγο θα είναι τετραπλάσιος του αριθμού των αγωγών που θα κατατεθεί μέχρι το τέλος του 2011.

Στις εκτιμήσεις τους συμβάλλει και η εξελικτική πορεία της νομοθεσίας στη Γερμανία, που το 1999 κατατέθηκαν 3.500 αιτήσεις, ενώ πέρυσι, η χρονιά έκλεισε με 140.000 αιτήσεις.

πηγή: newscode.gr