ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λ. Κατσέλη για την επαναγορά ελληνικού χρέους

Λ. Κατσέλη για την επαναγορά ελληνικού χρέους
Μετά τον υπ. Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο...

Μετά τον υπ. Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παραδέχτηκε επίσημα στο Νταβός ότι το θέμα της αγοράς ελληνικών ομολόγων από το ίδιο το ελληνικό Δημόσιο με discount βρίσκεται υπό εξέταση και η υπ. Εργασίας Λούκα Κατσέλη αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

«Ο μηχανισμός διάσωσης της ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Διευκόλυνση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), θα μπορούσε να αγοράσει ελληνικά ομολόγα στην δευτερογενή αγορά, ώστε να βοηθήσει τη χώρα να ξεπεράσει την κρίση χρέους», δήλωσε η Λούκα Κατσέλη στο Reuters την Τρίτη.

Η υπ. Εργασίας δήλωσε ότι μια παραλλαγή των προτάσεων είναι πιθανόν να τεθεί από την Ευρωζώνη. "Στο Euro 50 υπήρχε μία πρόταση από τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Edmond Alphandery. Μία παραλλαγή πιστεύω είναι πιθανόν να δημιουργηθεί ως λύση από την ευρωζώνη", σημείωσε η υπουργός.

"Το EFSF να μπει στη δευτερογενή αγορά και σε εθελοντική βάση να ανταλλάξει τα υψηλού ρίσκου ελληνικά ομόλογα με ομόλογα αξιολόγησης ΑΑΑ", συμπλήρωσε.

Τα spreads των κρατικών ομολόγων στην περιφέρεια της ευρωζώνης αποκλιμακώθηκαν αισθητά την Τρίτη, καθώς κορυφώνονται τα σενάρια για διεύρυνση του ρόλου του EFSF.

Πηγή: www.newscode.gr