ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aπoγοήτευσαν τους επενδυτές οι δηλώσεις Τρισέ

Aπoγοήτευσαν τους επενδυτές οι δηλώσεις Τρισέ
Πιέσεις δεχόταν το ευρώ την Παρασκευή, καθώς ο διοικητής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ περιόρισε με τις δηλώσεις του την Πέμπτη τις πιθανότητες..

Πιέσεις δεχόταν το ευρώ την Παρασκευή, καθώς ο διοικητής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ περιόρισε με τις δηλώσεις του την Πέμπτη τις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων άμεσα.

Η περαιτέρω υποχώρηση του ευρώ από το υψηλό 12 εβδομάδων θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία για την απασχόληση στις Ηνωμένες Πολιτείες που θα ανακοινωθούν αργότερα την Παρασκευή.

Σε ομιλία του μετά την απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στο ιστορικό χαμηλό του 1%, ο Tρισέ δήλωσε ότι οι πληθωριστικές προσδοκίες παραμένουν σταθερές και πρέπει να είναι υπό έλεγχο τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Οι δηλώσεις του απογοήτευσαν τους επενδυτές που ανέμεναν ότι ο διοικητής της ΕΚΤ θα τεθεί υπέρ μιας πιο επιθετικής πολιτικής για τη συγκράτηση του πληθωρισμού. Οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ νωρίτερα από τη Fed αποτελούσαν την κινητήριο δύναμη για την άνοδο του ευρώ τις τελευταίες εβδομάδες.

Στις 09:50 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου ήταν 1,3636 και δολαρίου-γεν 81,62.

Πηγή: newscode.gr