ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοδικά αναμένεται να κινηθούν τα Ευρ. Χρηματιστήρια

Ανοδικά αναμένεται να κινηθούν τα Ευρ. Χρηματιστήρια
Ανοδικά αναμένεται να κινηθούν τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά...

Ανοδικά αναμένεται να κινηθούν τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα Δευτέρα, μετά τα κέρδη στην Ασία και το θετικό κλείσιμο της Wall Street την Παρασκευή, που πυροδότησε η παραίτηση του Αιγύπτιου προέδρου Hosni Mubarak.

Επιπλέον, το μικρότερο του αναμενόμενου εμπορικό πλεόνασμα που ανακοίνωσε η Κίνα για τον μήνα Ιανουάριο ενίσχυσε το κλίμα στην Ασία.

Οι αναλυτές περιμένουν το Λονδίνο να ανοίξει με άνοδο 11-13 μονάδων ή 0,2%, τη Φρανκφούρτη με άνοδο 21-23 μονάδων ή 0,3% και το Παρίσι με κέρδη 21-22 μονάδων ή 0,5%.

"Τα νέα της Παρασκευής από την Αίγυπτο λειτούργησαν ως καταλύτης, που οδήγησε την ήδη αρκετά σταθερή αγορά να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, επιτρέποντας στην Wall Street να πάρει και πάλι κεφάλι ενόψει του Σαββατοκύριακου, ενώ τα νέα συνεχίζουν να βοηθούν το κλίμα στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές", σχολίασε ο Cameron Peacock, αναλυτής στην IG Market.

Ο Dow Jones έκλεισε την περασμένη εβδομάδα με άνοδο 0,36% στις 12.273,26 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,68% στις 2.809,44 μονάδες.

Πηγή: www.newscode.gr