ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 232 εκατ. ευρώ το 2010 ο τζίρος της Allianz Ελλάδος

Στα 232 εκατ. ευρώ το 2010 ο τζίρος της Allianz Ελλάδος
Κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 230 εκατ. ευρώ πραγματοποιεί στην χώρα...

Κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 230 εκατ. ευρώ πραγματοποιεί στην χώρα μας η Allianz Ελλάδας , η μητρική της οποίας είναι ο μεγαλύτερος πωλητής των κρατικών ομολόγων της χώρας μας. Η Allianz που ελέγχει κατά 100% την μεγαλύτερη διαχειρίστρια ομολογιακών αμοιβαίων του κόσμου την αμερικανική Pimco καταγράφει σημαντικά κέρδη και από τις ασφαλιστικές και άλλες δραστηριότητες στην αγορά της Ελλάδας.

Η Allianz Ελλάδος πέτυχε ρυθμό ανάπτυξης 6,2%, όπως και αύξηση μεριδίων, το 2010 έναντι του 2009, κινούμενη ανοδικά σε ένα κλάδο ο οποίος λόγω των δυσμενών οικονομικών συγκυριών υπέστη πιέσεις στα μεγέθη του.

Ειδικότερα, ο τζίρος της Allianz Ελλάδος από τη δραστηριότητά της σε Ελλάδα και Κύπρο διαμορφώθηκε το 2010 στα 232 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 15 εκατ. ευρώ έναντι του 2009, προερχόμενος από όλα τα κανάλια διανομής, το agency, τους πράκτορες, τα γραφεία παραγωγής, τους μεσίτες ασφαλίσεων και τα τραπεζικά δίκτυα.

Τα ανωτέρω ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και CEO της Allianz Ελλάδος, Πέτρος Παπανικολάου, μιλώντας πρόσφατα, στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση πωλήσεων για την έναρξη της νέας χρονιάς, όπου προέβλεψε ότι τα καθαρά αποτελέσματα της εταιρείας θα είναι για μια ακόμη χρονιά θετικά, αποτυπώνοντας πλήρως τους σχεδιασμούς του 2010.

Αναφερόμενος στην περυσινή χρήση και κυρίως στο δυσμενές κλίμα που επικράτησε γενικότερα στην οικονομία, ο Παπανικολάου επεσήμανε ότι η Allianz Ελλάδος αντιμετώπισε επιτυχώς τις αρνητικές επιπτώσεις από την κρίση χρέους της χώρας, θέλοντας να δώσει το μήνυμα σε ασφαλισμένους, συνεργάτες, αλλά και στον ανταγωνισμό, ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την πορεία της αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που διαμορφώνουν οι νέες συνθήκες της αγοράς.

«Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου, έχουμε ήδη προετοιμαστεί επαρκώς ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη θέση μας στον κλάδο των συντάξεων, όπως και στις Ασφαλίσεις Αυτοκινήτων, δύο τομείς δραστηριότητας στους οποίους τα επόμενα χρόνια θα βασίσουμε την ανάπτυξή μας, δίνοντας έμφαση στην παραγωγικότητα κάθε συνεργάτη όπως και στην επιλεκτική διεύρυνση του δικτύου πωλήσεων μέσω νέων συνεργασιών» δήλωσε ο Παπανικολάου, για να προσθέσει ότι «θα επιμείνουμε στην κερδοφόρα παρουσία μας, συνεχίζοντας την ορθολογική ανάληψη και διαχείριση των κινδύνων».

Απευθυνόμενος στο δίκτυο πωλήσεων ο Παπανικολάου, εκτίμησε ότι το 2011 θα είναι όντος η πιο δύσκολη χρονιά των τελευταίων δεκαετιών, καθότι, η Ελληνική οικονομία καλείται να αφομοιώσει μια σειρά νέων προσαρμογών, ικανών να τη βγάλουν από την αστάθεια, και να τη θέσουν εκ νέου σε αναπτυξιακή τροχιά.

«Πρόκειται για ένα δωδεκάμηνο κατά το οποίο θα δοκιμαστούν όλοι οι κλάδοι της αγοράς και κατά συνέπεια και η ιδιωτική ασφάλιση, και είναι σημαντικό για εμάς, μέσα σε αυτό ακριβώς το αντίξοο περιβάλλον, να διεκδικήσουμε μια ακόμη καλύτερη θέση στον κλάδο, βασιζόμενοι στις ισχυρές κεφαλαιακές υποδομές μας, στην άρτια οργάνωσή μας και στη διεθνή μας κουλτούρα».

Στα κυριότερα χαρακτηριστικά της επόμενης ημέρας για την ασφαλιστική αγορά ο Παπανικολάου συμπεριέλαβε τις ευκαιρίες που θα ανοιχτούν στον τομέα των συντάξεων, λόγω των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και των περικοπών στις αποδοχές των συνταξιούχων, τις αυξημένες υποχρεώσεις στον κλάδο Αυτοκινήτων που προκαλούν τα διογκωμένα όρια ασφάλισης και τις κεφαλαιακές απαιτήσεις του Solvency II οι οποίες ήδη δημιουργούν ένα νέο - άκρως απαιτητικό περιβάλλον, ένα περιβάλλον για λίγες και ισχυρές εταιρείες.

Πηγή: www.newscode.gr