ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οδυσσέας κερνά, Οδυσσέας πίνει

Οδυσσέας κερνά, Οδυσσέας πίνει
Ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι οι αμοιβές που εισπράττει ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος τα τελευταία χρόνια στην S&B...

Ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι οι αμοιβές που εισπράττει ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος τα τελευταία χρόνια στην S&B, ενώ την ίδια στιγμή γενναία είναι και τα μερίσματα, με αποτέλεσμα ουσιαστικά η οικογένεια του βασικού μετόχου να έχει έσοδα πολύ περισσότερα από αυτά που της αναλογούν από το ποσοστό που διαθέτει στην εισηγμένη.

Ο κ. Κυριακόπουλος έλαβε τη μερίδα του λέοντος από τις αμοιβές ΔΣ που το 2008 ήταν 6,1 εκατ. ευρώ και το 2007 ήταν 8,213 εκατ. ευρώ.

Στο εννεάμηνο του 2010, οι αμοιβές διοίκησης ήταν 4,1 εκατ. ευρώ και 3 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο εννεάμηνο του 2009, ενώ στη χρήση του 2009 για την οποία υπάρχουν τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία οι αμοιβές ήταν 4,22 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι τα κέρδη χρήσης ήταν μόλις 2 εκατ. ευρώ. Δηλαδή είχαμε μια χρήση, όπου η εταιρία δαπάνησε τα 2/3 των κερδών της για τους διοικούντες.

Φέτος που τα μεγέθη είναι ανοδικά, πάλι αυξάνονται οι αμοιβές και στο εννιάμηνο έχουν φτάσει στην περυσινή χρήση.

Και όλα αυτά για να προεδρεύει ο κ. Κυριακόπουλος στην εταιρία όπου είναι μέτοχος η μητέρα του κ. Καίτη Κυριακοπούλου και ταυτόχρονα να αναπτύσσει πολυσχιδείς δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα η θητεία του στο ΣΕΒ ή στη Λυρική Σκηνή (που ολοκληρώθηκε με την Λυρική σε αδιέξοδο).

Πηγή: newscode.gr