ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό

Aισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό
Αύξηση 10% εμφανίζουν μέχρι στιγμής οι προκρατήσεις από το εξωτερικό για Ελλάδα...

Αύξηση 10% εμφανίζουν μέχρι στιγμής οι προκρατήσεις από το εξωτερικό για Ελλάδα. Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΞ) και α' αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Α. Ανδρεάδης, ο οποίος επισημαίνει ότι εάν δεν υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις στη χώρα μας μέσα στο επόμενο δίμηνο δεν αποκλείεται να ενισχυθούν και τα τουριστικά έσοδα και να φθάσουν μέχρι και στο επίπεδο των αφίξεων.

Από τη βρετανική αγορά, οι προκρατήσεις μέχρι στιγμής καταγράφουν άνοδο της τάξης του 12%, ενώ περαιτέρω άνοδο εμφάνισαν και οι προκρατήσεις από τη Γερμανία, που κυμαίνονται στο 7%-8%. Διψήφιο είναι και το ποσοστό ανόδου των προκρατήσεων από την αγορά της Γαλλίας και της Ιταλίας, ενώ στο 20% ανέρχονται οι προκρατήσεις από τη ρωσική αγορά.

Ο κ. Ανδρεάδης επισημαίνει, ωστόσο, ότι η πορεία της κίνησης θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στην Ελλάδα μέσα στους επόμενους μήνες και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, αλλά και από με τις εξελίξεις στη Λιβύη και τη Βόρειο Αφρική, καθώς εάν υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης μπορεί το γεγονός αυτό να επιδράσει αρνητικά και για εμάς.

Πηγή: newscode.gr