ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

WSJ: Ελλάδα και δανειστές αναζητούν συμφωνία

WSJ: Ελλάδα και δανειστές αναζητούν συμφωνία

Την αισιοδοξία του ότι παρά τις διαφωνίες μεταξύ Ελλάδας και δανειστών θα βρεθεί τελικά συμβιβαστική λύση εκφράζει η αμερικάνική εφημερίδα.

Οι «διαφωνίες» υπάρχουν, ωστόσο διαφαίνονται «ενδείξεις» ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ, αναφέρει η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ.

Αφού αναφέρεται στο ψυχρό κλίμα που επικράτησε κατά την επίσκεψη Ντάισελμπλουμ στο ΥΠΟΙΚ, το δημοσίευμα σημειώνει ότι «πίσω από την πικρία, διαφαίνονται ενδείξεις ότι η Αθήνα και η γερμανική ηγέτιδα των πιστωτών της αναζητούν μια συμφωνία που να κρατά την Ελλάδα στο ευρώ».

Η εφημερίδα κρίνει ότι «καμία πλευρά δεν θα επιτύχει την ικανοποίηση των επιδιώξεών της εξ ολοκλήρου» και εκτιμά ότι οι επιλογές για μια «συμβιβαστική λύση», πιθανό να γίνουν πιο συγκεκριμένες στις διαπραγματεύσεις τον Φεβρουάριο.

Στο δημοσίευμα καταγράφονται οι θέσεις των «δυο πλευρών» (Αθήνας και δανειστών), καθώς και απόψεις οικονομολόγων, όπως ότι «δεν είναι καθόλου βέβαιο (αν θα υπάρξει) συμφωνία στους επόμενους μήνες», κάνοντας λόγο για «χάσμα» μεταξύ του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ για να επαναδιαπραγματευθεί το πακέτο διάσωσης και της επιμονής της Ευρώπης για να υπάρξει συνέχεια (στη συμφωνία στήριξης).

Η εφημερίδα εκτιμά ακόμη ότι «καμία πλευρά δεν θα επιτύχει την ικανοποίηση των επιδιώξεών της εξ ολοκλήρου».

Σχετικές ειδήσεις