ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύριο στην Αθήνα ο Κύπριος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης

Αύριο στην Αθήνα ο Κύπριος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης

Ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων και Συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον Έμπολα, Χρήστος Στυλιανίδης, πρόκειται να επισκεφθεί, την Αθήνα αύριο, 6 Μαρτίου 2015.

Σκοπός της επίσκεψης του Επιτρόπου είναι η συμμετοχή του στην Εναρκτήρια Εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Έτους Ανάπτυξης 2015 στην Ελλάδα με θέμα «Ο κόσμος μας, η αξιοπρέπειά μας, το μέλλον μας». Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, και σηματοδοτεί την έναρξη των εκδηλώσεων για το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Επίτροπος Στυλιανίδης θα απευθύνει εναρκτήριο χαιρετισμό (Αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης», Ακαδημίας 1, ώρα 10:00).

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου κ. Στυλιανίδη, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

«Θέτοντας την παγκόσμια αναπτυξιακή συνεργασία στο επίκεντρο για το 2015, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποσκοπεί αφενός στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών της ΕΕ και αφετέρου στην ανάδειξη του οφέλους που μπορεί να έχει η διεθνής συνεργασία τόσο για τους αποδέκτες στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες του πλανήτη όσο και για τους πολίτες της ΕΕ.

Ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, λόγω των αρμοδιοτήτων του, εισπράττει καθημερινά αφενός την αναγκαιότητα συντονισμένης ευρωπαϊκής δράσης και αφετέρου τον σημαντικό και ουσιαστικό αντίκτυπο της δράσης αυτής στην καθημερινή ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη. Η απόφαση της Ελλάδας να συμμετάσχει δυναμικά και να κινητοποιήσει του πολίτες της σε ενεργό συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή αυτή συζήτηση μόνο θετικά μπορεί να αξιολογηθεί».

Σχετικές ειδήσεις