ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα μας τρελάνει ο Αλεξιάδης: Τα έσοδα Ιουλίου δεν πήγαν καλά αλλά οι στόχοι πέτυχαν!

Θα μας τρελάνει ο Αλεξιάδης: Τα έσοδα Ιουλίου δεν πήγαν καλά αλλά οι στόχοι πέτυχαν!

Για υπέρβαση κατά 1,02% από τον στόχο των εσόδων κάνει λόγο ο προϋπολογισμού το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιούλιου 2016, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, τη στιγμή που οι αριθμοί δείχνουν ότι τον Ιούλιο, τα κρατικά ταμεία δεν γέμισαν.

Παρότι ο κ. Αλεξιάδης παραδέχεται ότι ο Ιούλιος δεν πήγε καλά, επιμένει ότι κατά το επτάμηνο χωρίς τις επιστροφές φόρων σημειώθηκε υπέρβαση 621 εκατ. ευρώ από τον στόχο του προϋπολογισμού και υποστηρίζει ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης μισθών και συντάξεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τον Ιούλιο τα καθαρά έσοδα (μετά τη μείωση των επιστροφών φόρων) ανήλθαν σε 4,854 δισ. ευρώ έναντι στόχου 5,367 δισ. ευρώ. Το επτάμηνο τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 25,811 δισ. ευρώ έναντι στόχου 25,550 δισ.. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα στις επιστροφές φόρων, τον Ιούλιο διαμορφώθηκαν σε 388 εκατ. ευρώ υπερβαίνοντας τον στόχο του Προϋπολογισμού για 208 εκατ ευρώ. Το επτάμηνο οι επιστροφές φόρων ανήλθαν σε 1,860 δισ. ευρώ έναντι 1,5 δισ. ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Αναφερόμενος στην πορεία των εσόδων τον Ιούλιο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά , επισήμανε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Στον πιο δύσκολο μήνα του επτάμηνου Ιανουάριος- Ιούλιος 2016, με στόχο εσόδων του Προϋπολογισμού 5,575 δισ., εισπράχθηκαν 333 εκατομμύρια λιγότερα και όχι 500 εκατομμύρια».

«Αν ακολουθούσαμε τις τακτικές προηγούμενων κυβερνήσεων ως προς τις επιστροφές και δίναμε λιγότερες, δεν θα είχαμε τόση απόκλιση στα ¨καθαρά έσοδᨻ συμπλήρωσε.

«Έχουμε αυξημένα έσοδα από μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, όπως αποτυπώνονται στους πίνακες που κατατέθηκαν στη Βουλή στο νομοσχέδιο κατά του λαθρεμπορίου καπνικών» είπε επίσης

Σχετικές ειδήσεις