ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Εκτροχιάστηκαν» τα έσοδα τον Ιούλιο – Κινδυνεύουν μισθοί και συντάξεις λόγω του κόφτη

«Εκτροχιάστηκαν» τα έσοδα τον Ιούλιο – Κινδυνεύουν μισθοί και συντάξεις λόγω του κόφτη

Ένα βήμα πιο κοντά είναι η ενεργοποίηση του αυτόματου «κόφτη» μισθών και συντάξεων, την οποία αποδέχτηκε η κυβέρνηση στο Eurogroup της 24ης Μαΐου και στη συνέχεια νομοθέτησε.

ΣΤΗ «ΜΕΓΓΕΝΗ» ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ – ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ο κόφτης θα ισχύσει εφόσον δεν επιτευχθούν οι στόχοι για τα έσοδα και το πρωτογενές πλεόνασμα και όπως φαίνεται ο κίνδυνος είναι ορατός, καθώς τον Ιούλιο μπήκαν στα κρατικά ταμεία ισχνά ποσά.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα τον Ιούλιο ήταν κατά 741 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με τον περυσινό Ιούλιο.

Για την ακρίβεια, τον Ιούλιο μπήκαν στα ταμεία 4,854 δισ. ευρώ με στόχο τα 5,367 δισ. ευρώ.

Τώρα, το οικονομικό επιτελείο εναποθέτει τις ελπίδες στην είσπραξη ΦΠΑ, στον ΕΝΦΙΑ και στις δόσεις του φόρου εισοδήματος.

Τι υποστηρίζει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Να …μαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχειρεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υποστηρίζοντας ότι τα έσοδα του Ιουλίου ξεπέρασαν το στόχο

Πηγές από το Γενικό Λογιστήριο, η ταμειακή ροή των εσόδων και τον Ιούλιο δεν δημιουργεί ανησυχίες για τη γενικότερη πορεία τους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2016, που ανακοινώθηκαν πριν μερικές ημέρες από το υπουργείο Οικονομικών, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 20,960 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 777 εκατ. ευρώ ή 3,8% έναντι του στόχου.

Σχετικές ειδήσεις