ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανησυχία για «ντόμινο» λόγω Deutsche Bank – Ενημέρωση Στουρνάρα σε Τσίπρα

Ανησυχία για «ντόμινο» λόγω Deutsche Bank – Ενημέρωση Στουρνάρα σε Τσίπρα

Για το τραπεζικό σύστημα και κυρίως για την κρίση στη Deutsche Bank, ενημερώνει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Οι «τριγμοί» στη μεγαλύτερη Τράπεζα της Ευρώπης της οποίας η μετοχή «κατρακυλά» έχουν προκαλέσει κύμα ανησυχίας στην Ευρώπη.

ΕΕ: Η Deutsche Bank πρέπει να επιβιώσει χωρίς κρατική βοήθεια, λέει ο Ντάισελμπλουμ

Η Deutsche Bank πρέπει να επιβιώσει «μόνη της» χωρίς κρατική βοήθεια, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ Μίκελ Ράινς επιβεβαίωσε τα σχόλια που έγιναν σε δημοσιογράφους σήμερα έξω από την εβδομαδιαία συνεδρίαση του ολλανδικού υπουργικού συμβουλίου.

«Είμαι βέβαιος ότι οι γερμανικές αρχές θα κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για να αποφευχθεί η επιδείνωση της κρίσης στην Deutsche Bank» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι από το Ισραήλ, όπου μετέβη για να παραστεί στην κηδεία του ισραηλινού πολιτικού ηγέτη Σιμόν Πέρες.

«Υποστηρίξαμε ανέκαθεν ότι για το θέμα των πιστώσεων η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κάνει όλα όσα είναι αναγκαία ώστε να ξεπερασθούν τα προβλήματα των τραπεζών», πρόσθεσε ο Ρέντσι, ο οποίος, πάντως, εξέφρασε «την πλήρη υποστήριξή του στη γερμανική κυβέρνηση, με την πεποίθηση ότι θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα της Deutsche Bank».

Σχετικές ειδήσεις