ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφιακός σύμβουλος για «κόκκινα» δάνεια

Ψηφιακός σύμβουλος για «κόκκινα» δάνεια

Ειδική ηλεκτρονική ιστοσελίδα, με οικονομολόγους και νομικούς που θα δίνουν απαντήσεις και συμβουλές online σε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων τους, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.Το νέο πληροφοριακό σύστημα θα στηρίξει το έργο των 30 Κέντρων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ψηφιακό... σύμβουλο για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις που αδυνατούν να διαχειριστούν τα «κόκκινα» δάνεια ή επιθυμούν νέα τραπεζική χρηματοδότηση ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), όπως γράφει σήμερα το «Εθνος», έχει ήδη βγάλει στον «αέρα» διαγωνισμό για τη δημιουργία του πληροφοριακού συστήματος και της ιστοσελίδας που θα στηρίξουν τις λειτουργίες των Κέντρων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ).

Σύμφωνα με την περιγραφή του έργου, οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά και μέσω της σελίδας της ΕΓΔΙΧ ερωτήματα που αφορούν στον τρόπο διευθέτησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τις τράπεζες, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους όταν διευθετούν τα χρέη τους, αλλά ακόμη και συμβουλές ως προς την κατάρτιση του οικογενειακού ή επιχειρηματικού προϋπολογισμού τους, ώστε να είναι συνεπείς στις πληρωμές των δόσεών τους.

Ειδικοί των ΚΕΥΔ θα απαντούν άμεσα στα ερωτήματά τους, ενώ θα δίνεται στους δανειολήπτες και η δυνατότητα κλεισίματος ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας με οικονομολόγους και νομικούς στο πλησιέστερο Κέντρο.

Τα ΚΕΥΔ αναμένεται, επίσης, να ανοίγουν σταδιακά στους επόμενους μήνες σε 30 περιοχές της χώρας και να λειτουργούν με αυτοματοποιημένες διαδικασίες, ώστε να διευκολύνουν γρήγορα τους δανειολήπτες και ειδικά τους οικονομικά ευάλωτους, παρέχοντάς τους συμβουλές για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υπερχρέωσης, καθώς και για άλλα ζητήματα που άπτονται του «νόμου Κατσέλη» και του Πτωχευτικού Δικαίου.

Σχετικές ειδήσεις