ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΚΟ και τηλέφωνα στο αφορολόγητο με «πλαστικό» χρήμα

ΔΕΚΟ και τηλέφωνα στο αφορολόγητο με «πλαστικό» χρήμα

Ακόμα και οι δαπάνες για λογαριασμούς ΔΕΚΟ και κινητής τηλεφωνίας θα συνυπολογίζονται για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου με «πλαστικό χρήμα».

Σε αυτό φαίνεται να καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών, τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του μέτρου, προκειμένου να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι οι δαπάνες αυτές θα εξαιρεθούν, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε πως επιεδή πολλά super markets δέχονται πλέον και πληρωμές, τόσο λογαριασμών ΔΕΚΟ, όσο και εταιριών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, οι τράπεζες δεν θα μπορούσαν να διαχωρίσουν στα στοιχεία που αποστέλλουν στο υπουργείο Οικονομικών ποιες πληρωμές με «πλαστικό χρήμα» αφορούν αγορές καταναλωτικών ειδών και ποιες εξόφληση λογαριασμών.

Στο δίλλημα έτσι να μην υπολογίζονται οι πληρωμές με «πλαστικό» χρήμα σε super markets ή να γίνουν δεκτές όλες οι πληρωμές των ΔΕΚΟ και τηλεφωνίας (ώστε να μην αδικούνται όσοι δεν πληρώνουν μέσω τράπεζας), κλίνουν προς το δεύτερο, μέχρι να βρεθεί τεχνικά μία λύση…

Πηγή: newmoney.gr

Σχετικές ειδήσεις