ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένωση Ελληνικών Τραπεζών σε Τσακαλώτο: Θα πάθουμε και το 2017 ό,τι πάθαμε το 2015

Ένωση Ελληνικών Τραπεζών σε Τσακαλώτο: Θα πάθουμε και το 2017 ό,τι πάθαμε το 2015

Το κλίμα ανησυχίας για την αβεβαιότητα στην οικονομία, μετέφερε το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, λέγοντας χαρακτηριστικά «θα πάθουμε το 2017 ό,τι πάθαμε το 2015».

Η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», φέρεται να είπε στον κ. Τσκαλώτο: «Οσο καθυστερείτε εσείς με τις νομοθετικές εκκρεμότητες αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες, τόσο καθυστερούμε και εμείς να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μειωθούν κατά 40% τα κόκκινα δάνεια έως το 2019».

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών είπε: «Αν η διαπραγμάτευση κρατήσει μήνες και φτάσουμε στο καλοκαίρι χωρίς δόση από τον ESM, «θα πάθουμε το 2017 ό,τι πάθαμε το 2015».

Στο ερώτημα αν απαιτείται νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η απάντηση προς το παρόν είναι αρνητική. Ωστόσο, σχετικές αναφορές έχει κάνει τόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις πρόσφατες εκθέσεις του, όσο και ο οίκος αξιολόγησης Moody's δεδομένου ότι το καλοκαίρι θα αρχίσουν να τρέχουν τα νέα stress test της ΕΚΤ.

Σχετικές ειδήσεις