ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1402 νέες προσλήψεις

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1402 νέες προσλήψεις

Σε «πόλο έλξης» για χιλιάδες υποψηφίους που αναζητούν την ασφάλεια μίας θέσης στο Δημόσιο, αναμένεται να εξελιχθούν οι εννέα νέοι διαγωνισμοί που θα προκηρυχθούν σταδιακά, περίπου μέσα στο επόμενο εξάμηνο, τόσο μέσω του ΑΣΕΠ, όσο και με ανεξάρτητες προκηρύξεις.

Πρόκειται για συνολικά 1.402 «ανάρπαστες» θέσεις για τακτικό προσωπικό ή προσωπικό με συμβάσεις αορίστου χρόνου, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται ήδη για επεξεργασία στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής.

Οι νέοι διαγωνισμοί αφορούν τρία υπουργεία, τον ΟΑΕΔ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, τον ΑΔΜΗΕ και το Λιμενικό Σώμα.

Ωστόσο, η τελευταία πρόκειται να εκδοθεί απευθείας από τον φορέα, καθώς έχει ήδη κατατεθεί αίτημα έγκρισης προς την επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006, ενώ η προκήρυξη του ΟΑΕΔ περιλαμβάνεται στις δεσμεύσεις της Διοικήτριας του Οργανισμού και καθηγήτρια, Μαρίας Καραμεσίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dimosio.gr, επτά από τις προκηρύξεις είναι «ώριμες» να δημοσιευθούν, ωστόσο υψηλόβαθμα στελέχη του ΑΣΕΠ, υπογραμμίζουν ότι θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία που υπέστησαν οι υποψήφιοι κατά την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στην προκήρυξη 7Κ/2016 για 1.663 θέσεις στο υπουργείο Υγείας.

Σχετικές ειδήσεις