ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά τον Ντάισελμπλουμ και το ΔΝΤ διαψεύδει το Μαξίμου - «Πολύ νωρίς για συμφωνία»

Μετά τον Ντάισελμπλουμ και το ΔΝΤ διαψεύδει το Μαξίμου - «Πολύ νωρίς για συμφωνία»

Στη γραμμή Ντάισλεμπλουμ κινείται και το ΔΝΤ - Πλήρης διάψευση των δανειστών, για τη «διαρροή» της κυβέρνησης ότι η συμφωνία και η ψήφιση των νέων μέτρων είναι μια... ανάσα μακρυά!

«Οι συζητήσεις των δανειστών με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται, και στο σημείο αυτό πρέπει να δοθεί η ανάλογη σημασία», τονίζεται από πηγές που παρακολουθούν στενά τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με το mignatiou.com.

Το παραπάνω σχόλιο έγινε μετά την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου λέγοντας πως, «οι συζητήσεις συνεχίστηκαν, αλλά οι διαφορές παραμένουν και είναι πολύ νωρίς για να προβούμε σε εικασίες σχετικά με την προοπτική για την επίτευξη μιας συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων», τόνισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mignatiou.com, παρατηρείται μία πολύ σκληρή αντιπαράθεση των εκπροσώπων της κυβέρνησης με την ομάδα του ΔΝΤ, η οποία εμποδίζει την επίτευξη συμφωνίας.

«Υπάρχουν στιγμές που οι απόψεις είναι πολύ μακριά» αλλά και περιπτώσεις που σημειώνονται οι αναγκαίες υποχωρήσεις. Όμως, μέχρι της στιγμής, δεν επήλθε η συμφωνία, καθώς στις τελευταίες συζητήσεις οι πλευρές οχυρώθηκαν στις θέσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεχιστεί η προσπάθεια και σήμερα με στόχο την επιστροφή των Θεσμών, καθώς, «ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει την άλλη εβδομάδα».

Σημειώνουμε ότι μέχρι της στιγμής δεν έχει ζητηθεί από το ΔΝΤ η έγκριση του εκπροσώπου της Ελλάδος στο Δ.Σ. του Ταμείου, για επιστροφή της Αποστολής στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης:

Ντάισελμπλουμ: Δεν θα υπάρξει συμφωνία στις 7 Απριλίου - Πάμε για έκτακτο Eurogroup

Σχετικές ειδήσεις