ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο στόχαστρο του QCM η Akazoo - Σκάνδαλο αλά Folli- Follie

Στο στόχαστρο του QCM η Akazoo - Σκάνδαλο αλά Folli- Follie

Νέο «χτύπημα» του QCM σε ελληνική εταιρεία - Η Akazoo S.A, είναι μία ακόμη ελληνική εταιρεία μετά τη Folli-Follie, η οποία θα καταρρεύσει σαν «χάρτινος πύργος»  σύμφωνα με τον Γκάμπριελ Γκρέγκο και το fund του, το QCM- Είναι εταιρεία streaming μουσικής, με φορολογική έδρα το Λουξεμβούργο και εισηγμένη στον αμερικάνικο Nasdaq από τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά από αντίστροφη συγχώνευση.

Η Quintessential Capital Management (QCM), το αμερικανικό fund του Γκάμπριελ Γκρέγκο, που απεκάλυψε το σκάνδαλο της Folli Follie προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις κατά της ελληνικών συμφερόντων εισηγμένης στον αμερικανικό χρηματιστήριο Nasdaq εταιρείας Akazoo.

Η Akazoo, εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της streaming μουσικής, βρέθηκε στο στόχαστρο της Quintessential Capital Management, η οποία κατηγορεί τη Διοίκηση της πως παραποιεί τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης, η οποία έχει φορολογική έδρα στο Λουξεμβούργο.

Η Akazoo εισήχθη στο Nasdaq μέσω μιας αντίστροφης συγχώνευσης τον Σεπτέμβριο του 2019, αποτελώντας στο παρελθόν μέρος μιας ελληνικής εταιρείας με την επωνυμία InternetQ. H InternetQ ήταν εισηγμένη στην αγορά AIM του Λονδίνου μέχρι τις αρχές του 2016, όταν και βγήκε εκτός διαπραγμάτευσης μετά τους ισχυρισμούς για απάτη, από το βρετανικό site Shareprophets.

Η κορυφαία υπηρεσία της Akazoo, η Akazoo Music, είναι μια εφαρμογή streaming μουσικής όπως το Spotify ή το Deezer και επιτρέπει στους χρήστες να ακούν απεριόριστη μουσική με μηνιαία συνδρομή μέσω του κινητού ή του διαδικτύου. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει 44 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, εκ των οποίων 5,5 εκατομμύρια είναι συνδρομητές, με έσοδα 140 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία αυξάνονται με ρυθμό περίπου 24% ετησίως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Akazoo, το 80% των εσόδων της προέρχεται απ' ευθείας από τους καταναλωτές, ενώ το υπόλοιπο προέρχεται από συνεργασίες με φορείς τηλεπικοινωνιών, κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού (OEM) και άλλους.

Σύμφωνα με έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Γκάμπριελ Γκρέγκο της QCM, η Akazoo φέρεται να αποτελεί ένα σχέδιο πλουτισμού της διοίκησης εις βάρος των μετοχών της και προκύπτουν συντριπτικά στοιχεία, όπως αναφέρεται στην έκθεση, τα οποία υποδηλώνουν ότι η Akazoo είναι απλώς μια μικρή, ζημιογόνος εταιρεία με έδρα την Ελλάδα με αμελητέα βάση χρηστών και πωλήσεις.

Πηγή: CNN.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πώς και πότε θα λήξει η καραντίνα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Σχετικές ειδήσεις