ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκληρώθηκε η γιγάντια πληρωμή των 1,2 δισ. ευρώ σε 2.470.171 δικαιούχους (pics)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκληρώθηκε η γιγάντια πληρωμή των 1,2 δισ. ευρώ σε 2.470.171 δικαιούχους (pics)

ΟΠΕΚΕΠΕ | Αγρότες - Όλες οι ειδήσεις: Περισσότερα από 1,2 δισ. ευρώ πλήρωσε ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Πιο συγκεκριμένα, ο οργανισμός από 10/12/2020 έως τις 28/12/2020 κατέβαλε σε 2.470.171 δικαιούχους το ποσό των 1.232.340.852,92 ευρώ.

Οι πληρωμές αφορούν μεταξύ άλλων την εξόφληση του υπόλοιπου 30% της Βασικής Ενίσχυσης, η ενίσχυση για γεωργικές πρακτικές επωφελείς για το κλίμα και το περιβάλλον (πρασίνισμα), η πληρωμή των νεοεισερχόμενων γεωργών, καθώς και η πληρωμή του Εθνικού Αποθέματος.

Οι πληρωμές συνεχίστηκαν με την καταβολή των ενισχύσεων σε πέντε προϊόντα που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού. Πρόκειται για την ελιά Καλαμών, το πρώιμο καρπούζι χαμηλής κάλυψης, την ανοιξιάτικη πατάτα και τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες Κρήτης. Το συνολικό ποσό αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ και θα πιστωθεί σε περισσότερους από 27.500 παραγωγούς.

Επίσης καταβλήθηκε και η δεύτερη δόση της ενίσχυσης στους παραγωγούς των λαϊκών αγορών οι οποίοι επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα πληρώθηκαν και οι δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης.

Δείτε τα ποσά, στους πίνακες που ακολουθούν.

Δείτε τα ποσά αναλυτικά, κάνοντας "κλικ" ΕΔΩ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Παράταση σκληρών μέτρων σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Κοζάνη - Πού θα γίνει άρση