ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Folli Follie: Κρίσιμη η αυριανή Γενική Συνέλευση

Ενα βήμα πιο κοντά έρχεται η ενεργοποίηση της συμφωνίας εξυγίανσης της Folli Follie
Ενα βήμα πιο κοντά έρχεται η ενεργοποίηση της συμφωνίας εξυγίανσης της Folli Follie
INTIME

Ενα βήμα πιο κοντά έρχεται η ενεργοποίηση της συμφωνίας εξυγίανσης της Folli Follie μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τον διορισμό ειδικής εντολοδόχου. Ο ορισμός ειδικής εντολοδόχου ήταν  απαραίτητος για να εγκριθεί η συμφωνία από τη Γενική Συνέλευση της εταιρείας και να ξεπερασθεί η άρνηση των βασικών μετόχων (οικογένεια Κουτσολιούτσου). 

Υπενθυμίζεται ότι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, οι οποίοι αθροιστικά κατέχουν ποσοστό 38,5% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, αρνούνται να εγκρίνουν τη συμφωνία, υποστηρίζοντας πως είναι βλαπτική για τα συμφέροντα των μετόχων της εταιρείας. Μάλιστα, στην πρόσφατη γενική συνέλευση που έλαβε χώρα πριν από δύο περίπου εβδομάδες, η πλευρά Δημήτρη και Γιώργου Κουτσολιούτσου πέτυχε μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων της να μπλοκάρει τη διαδικασία, και αυτό διότι ακόμη εκκρεμούσε η απόφαση του δικαστηρίου για τον ορισμό ειδικού εντολοδόχου.

H ειδική εντολοδόχος θα ασκήσει κατά τη Γενική Συνέλευση το δικαίωμα παράστασης και ψήφου αντί των μετόχων, οι οποίοι εκπροσωπούν συνολικά 63,67% του μετοχικού κεφαλαίου της Folli Follie και δεν συμμετείχαν ή καταψήφισαν τη συμφωνία εξυγίανσης στην Εκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 22ας Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, διορίστηκε η δικηγόρος Αθηνών Βασιλική Τσιατά με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Να σημειωθεί πως η συμφωνία εξυγίανσης θεωρείται μονόδρομος για την επιβίωση της εταιρείας, καθώς προβλέπει γενναίο «κούρεμα» των υποχρεώσεών της (περίπου 70%) και μεταβίβαση σε νέο ιδιοκτήτη (τους ομολογιούχους).

Η Folli Follie, υπό τη νέα διοίκηση, συνεχίζει τις ενέργειες για να κρατήσει όρθιες τις πωλήσεις της εταιρείας μέχρι την ενεργοποίηση της συμφωνίας εξυγίανσης. Στο επίκεντρο βρίσκεται η σύναψη νέων συνεργασιών με διεθνείς οίκους μόδας, η ενδυνάμωση του ηλεκτρονικού καταστήματος και η επέκταση των εκπτωτικών καταστημάτων Factory Outlet, τα οποία αποτελούν το «βαρύ πυροβολικό» της εταιρείας. Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα εγκαινιάσει πέντε νέα καταστήματα στην Αττική, μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η ανάπτυξη των νέων καταστημάτων έρχεται σε συνέχεια της στρατηγικής εξορθολογισμού του δικτύου πωλήσεων και της ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου με νέα brands.