ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απαλλαγή τελών κινητής τηλεφωνίας - mobilefees.gov.gr: Διευκρινίσεις για το πώς να κάνετε την αίτηση

Απαλλαγή τελών κινητής τηλεφωνίας - mobilefees.gov.gr
Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα
Unsplash

Διευκρινίσεις για τη διαδικασία απαλλαγής από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας που αφορά στους νέους 15-29 ετών έδωσε ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος Γ.Γ Πληροφοριακών Συστημάτων

Απαντώντας σε μια σειρά ερωτήματα που ενσκήπτουν, αποσαφήνισε τι γίνεται όταν το κινητό είναι στο όνομα των γονέων του ενδιαφερόμενου ή όταν ένας νέος αλλάζει νούμερο κινητού και πάροχο κινητής τηλεφωνίας. Όπως επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ: «Υπήρξε μέριμνα από το υπουργείο μας και το υπουργείο Οικονομικών να μπορέσει κάποιος να δηλώνει ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο δεν είναι κατ΄ανάγκη στο δικό του όνομα. Αυτό που δηλώνει κανείς στην πραγματικότητα είναι το ΑΜΚΑ, ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιεί ο νέος και τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας. Αυτά τα τρία στοιχεία δηλώνει κανείς στην πλατφόρμα mobilefees.gov.gr».

Και εξήγησε: «Ο γονέας για το ανήλικο παιδί που είναι 15-17 ετών μπορεί να δηλώσει το τηλέφωνο που χρησιμοποιεί το παιδί του και με αυτή τη δήλωση να απαλλαγεί από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας».

Επεσήμανε τα εξής σημεία:

  • Κάποιος εάν θέλει να αλλάξει πάροχο κινητής τηλεφωνίας, αυτόματα θα γίνει και η μεταφορά του τέλους κινητής τηλεφωνίας και στον επόμενο πάροχο. Δεν χρειάζεται να κάνει καμία επιπλέον ενέργεια.
  • Εάν κάποιος χρειαστεί να αλλάξει αριθμό κινητού τηλεφώνου, θα πρέπει να κάνει διαγραφή της αίτησής του και να κάνει αίτηση στην ίδια πλατφόρμα mobilefees.gov.gr, για το νέο αριθμό.
  • Όλες οι ενέργειες πραγματοποιούνται χωρίς να χρειαστεί ο πολίτης να προσκομίσει κανένα δικαιολογητικό ή έγγραφο. Όλα γίνονται αυτόματα
  • Η απαλλαγή ισχύει για τα τέλη κινητής τηλεφωνίας – ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για συμβόλαια ή καρτοκινητά.
  • Επειδή η ζήτηση είναι μεγάλη υπάρχει πρόγραμμα, όπου κάποιος ενεργοποιεί τη δυνατότητα να μπαίνει στην πλατφόρμα και να υποβάλλει τη σχετική αίτηση ανάλογα με το ψηφίο λήξης του ΑΦΜ του ( από το 0 έως το 9)
  • Από τη στιγμή που κάποιος έχει το δικαίωμα υποβολής αίτησης και οποιαδήποτε μεταγενέστερη της 19ης Ιανουαρίου ημερομηνίας μπορεί να το πραγματοποιήσει.
  • Σε δύο ημέρες έγιναν 51.000 αιτήσεις για τα δύο πρώτα ψηφία λήξης ΑΦΜ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο πρωθυπουργός θα αποκαλύψει σήμερα το σχέδιο για τη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού

Άγρια επίθεση σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ έξω από την ΑΣΟΕΕ

Κακοκαιρία Διομήδης: Νεκρή εντοπίστηκε η 24χρονη που αγνοούνταν στις Σέρρες

Σεισμός τώρα στη Θεσσαλονίκη

Survivor: Το σέξι ατύχημα της Ευρυδίκης – Φόρεσε δανεικό μαγιό στο αγώνισμα (vid)