ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονόμου στo Newsbomb.gr: Στην παρούσα φάση δεν εξετάζουμε μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής

Οικονόμου στo Newsbomb.gr: Στην παρούσα φάση δεν εξετάζουμε μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής

Ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε στο αν η κυβέρνηση εξετάζει μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής

«Κλειστή πόρτα» στην παρούσα φάση για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής κράτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ερωτηθείς σχετικά από το Newsbomb.gr

«Όποια οικονομικά μέτρα για τη στήριξη των εισοδημάτων και τον μετριασμό των επιπτώσεων της ακρίβειας τα έχουμε ανακοινώσει» είπε αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε:

«Σταθμίζουμε τα γεγονότα και έχουμε εξηγήσει γιατί δεν προκρίνουμε την αξιοποίηση φορολογικών εργαλείων στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ανατιμήσεων».

Όπως έγραφε νωρίτερα σήμερα το Newsbomb.gr οι συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου είναι καθημερινές και αναζητούνται τρόποι έτσι ώστε να μπορέσουν να στηριχτούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο ο δημοσιονομικός προγραμματισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες πέραν των όσων έχουν ανακοινωθεί, στο τραπέζι βρίσκονται και άλλες σκέψεις για μέτρα που δεν συνδέονται ευθέως με την κρίση αλλά θα ενισχύσουν σαφώς το οικογενειακό εισόδημα.

Συγκεκριμένα η συζήτηση αφορά την προώθηση του δεύτερους μέρους της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, κάτι που εάν συμβεί θα ενισχύσει εργοδότες και εργαζόμενους. Τα σενάρια επί του ποσοστού της μείωσης επεξεργάζονται αυτή την ώρα και ο χρόνος ανακοίνωσης εάν τελικά κλειδώσουν οι αποφάσεις , θα είναι ο Απρίλιος με ημερομηνία έναρξης ισχύος την 1η Ιουνίου.

Ο Απρίλιος θα είναι ο μήνας των...μέτρων καθώς μέσα στον μήνα αυτό θα εκταμιευθεί η έκτακτη στήριξη των 200 ευρώ , θα ανακοινωθούν οι νέες τιμές του μειωμένου ΕΝΦΙΑ , ενώ θα οριστικοποιηθεί και ποσοστιαία η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού που έχει ήδη προαναγγελθεί .

Επίσης μέσα στον Απρίλιο θα αποτυπωθούν οι νέες - σημαντικά αυξημένες- επιδοτήσεις για το ρεύμα και το φυσικό αέριο, ενώ θα υπάρξει σαφής εικόνα και για τα υπερκέρδη εταιρειών ενέργειας , τα οποία και θα φορολογηθούν επιπλέον.