ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια: «Αλμυρά» τα σαρακοστιανά προϊόντα - Στα ύψη η τιμή της λαγάνας

Ακρίβεια: «Αλμυρά» τα σαρακοστιανά προϊόντα - Στα ύψη η τιμή της λαγάνας

Το φετινό Σαρακοστιανό τραπέζι αναμένεται να είναι πιο ακριβό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια - Αγγίζει τα 5 ευρώ η τιμή της λαγάνας

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι καταναλωτές προκειμένου να αγοράσουν τα σαρακοριστιανά προϊόντα για το φετινό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Όπως καταγράφηκε και σε σχετικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr η τιμή της αγαπημένης λαγάνας «απογειώνεται» στα 5 ευρώ, όντας κατά 42% πιο ακριβή φέτος στην Αττική.

«Πέρυσι η τιμή της λαγάνας κυμαινόταν μεταξύ 3 – 3,50 ευρώ. Φέτος λόγω των ανατιμήσεων που έχουν προηγηθεί στις πρώτες ύλες, εκτιμούμε ότι θα υπάρξει μια αύξηση στην τιμή και θα πωλείται την Καθαρά Δευτέρα μεταξύ 4 και 5», είπε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Παναγιώτης Σαχινίδης

Αλλά και σύμφωνα με την ΕΡΤ τα υπόλοιπα σαρακοριστιανά εδέσματα αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως... αλμυρά φέτος.

Στη Φλώρινα, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων κάνουν λόγο για αυξήσεις ύψους 35% σε σχέση με πέρσι στα προϊόντα του σαρακοστιανού τραπεζιού. Παράλληλα, στ Θεσσαλονίκη, οι έμποροι μιλούν για αύξηση της τάξης του 20% στα προϊόντα.

Οι καταναλωτές είναι διστακτικοί για την ώρα, κοιτούν πού κυμαίνονται οι τιμές και αναμένεται να φανεί ποια θα είναι η αντίδρασή τους στις αυξήσεις αυτές.