ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurobank: Δεν θα ξεπεράσει τα 98,9 εκατ. ευρώ το ποσό για την επαναγορά του 1,4% από το ΤΧΣ

Eurobank: Δεν θα ξεπεράσει τα 98,9 εκατ. ευρώ το ποσό για την επαναγορά του 1,4% από το ΤΧΣ

Την έγκριση της επαναγορά των μετοχών της Eurobank που κατέχει το ΤΧΣ, δηλαδή 1,4% του μετοχικού της κεφαλαίου, εισηγήθηκε η διοίκηση της τράπεζας προς τη Γενική Συνέλευση των μετοχών θέτοντας μέγιστο όριο τα 1,9 ευρώ ανά μετοχή.  Αυτό σημαίνει πως το ανώτατο ποσό που μπορεί να λάβει το ΤΧΣ είναι 98,9 εκατ. ευρώ.

Το θέμα έχει ενταχθεί στη ατζέντα της Γενικής Συνέλευσης. Το Δ.Σ. προτείνει να εγκρίνουν οι μέτοχοι την αγορά του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με προσυμφωνημένη συναλλαγή.

Όπως επισημαίνεται η Επαναγορά προβλέπεται στη Στρατηγική Aπoεπένδυσης του Ταμείου και έχει λάβει έγκριση από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM).

Το Δ.Σ. κρίνει ότι το εταιρικό συμφέρον επιβάλλει την επιστροφή σε μία καθαρά ιδιωτική μετοχική σύνθεση και την παύση των ιδιαίτερων δικαιωμάτων του Ταμείου στην Εταιρεία. Ως εκ τούτου, το Δ.Σ. θεωρεί πως το υπερισχύον εταιρικό συμφέρον δικαιολογεί την Επαναγορά μόνο από το Ταμείο, κι όχι από όλους τους μετόχους κατ’ αναλογία.

Μετά την ολοκλήρωση της Επαναγοράς, η Εταιρεία θα δύναται να χρησιμοποιήσει τις ίδιες μετοχές για διάθεση στο προσωπικό ή/και σε μέλη της Διοίκησής της ή/και εταιρείας συνδεδεμένης με αυτήν ή/και σε μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Ο αριθμός μετοχών προς αγορά είναι το σύνολο των μετοχών εκδόσεώς της που κατέχει το Ταμείο, δηλαδή 52.080.673 μετοχές, που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 1,4% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η διάρκεια για την οποία χορηγείται η έγκριση ορίζεται σε 6 μήνες από την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης. Η μέγιστη τιμή αγοράς ορίζεται στα €1,90 ανά μετοχή και η ελάχιστη τιμή αγοράς στα €1,10 ανά μετοχή.