ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον για το Μέγαρο Μποδοσάκη

Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον για το Μέγαρο Μποδοσάκη

Τρεις μεγάλοι  ξενοδοχειακοί όμιλοι και ένας μέτοχος γνωστής αλυσίδας ξενοδοχείων φέρονται ότι κατέθεσαν μη δεσμευτική εκδήλωση ενδιαφέροντος για το Μέγαρο Μποδοσάκη στη διαδικασία που τρέχει η εταιρεία Savills Hellas. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μη δεσμευτικό ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι όμιλοι Διβάνη, Λασκαρίδη και Grivalia, ενώ φέρεται ότι έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και φυσικό πρόσωπο από τον ξενοδοχειακό χώρο, που συμμετέχει μαζί με άλλους τρεις μετόχους σε γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων, με παρουσία σε 4 προορισμούς στην Ελλάδα.

Για το ίδιο ακίνητο υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό που δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Το γνωστό εμβληματικό αυτοτελές κτίριο βρίσκεται απέναντι από τον Εθνικό Κήπο, στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Σουρή και σήμερα στεγάζει υπηρεσίες της Eurobank, η οποία αποχωρεί μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους. Το εξαώροφο κτίριο των γραφείων των επιχειρήσεων Μποδοσάκη οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1949-1958 βάσει σχεδίων του αρχιτέκτονα Ανδρέα Πλουμιστού.

Το ακίνητο είναι συνολικής έκτασης 12.819 τετραγωνικών μέτρων, του οποίου η αξία ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, μπορούν να προτείνουν χρήση, αλλά είναι βέβαιο ότι η χρήση ξενοδοχείου είναι αυτή που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τους όρους της διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προχωρήσουν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου στην κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς για την εκμίσθωση του ακινήτου.