ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος επιτηδεύματος: Από την Παρασκευή 4 Αυγούστου η υποβολή ενστάσεων

Τέλος επιτηδεύματος: Από την Παρασκευή 4 Αυγούστου η υποβολή ενστάσεων
Pixabay

Από την Παρασκευή 4 Αυγούστου θα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα στο σύστημα «Εργάνη» για την υποβολή ενστάσεων από επιχειρήσεις που διαπιστώνουν πως δεν ήταν στις λίστες των δικαιούχων απαλλαγής από το τέλος επιτηδεύματος, λόγω των προσλήψεων που έκαναν το 2022. 

Να σημειωθεί πως αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων θα έληγε την Παρασκευή 28 Ιουλίου για όσες επιχειρήσεις και επαγγελματίες το 2022 προχώρησαν σε προσλήψεις προσωπικού, πληρούσαν τα κριτήρια του τζίρου (έως 2 εκατ. ευρώ) και την αύξηση της απασχόλησης (κατά τουλάχιστον 25%) αλλά δεν ενημερώθηκαν με ηλεκτρονικό μήνυμα από την ΑΑΔΕ ότι απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος του 2022, που κυμαίνεται από 400 ευρώ έως και αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Ωστόσο, μετά και την ανακοίνωση της παράτασης των φορολογικών δηλώσεων, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε χθες πως η φόρμα υποβολής της ένστασης στο σύστημα «Εργάνη» θα είναι διαθέσιμη από την ερχόμενη Παρασκευή 4 Αυγούστου.

Η ένσταση που υποβάλλεται αφορά την ορθότητα των στοιχείων πλήρους απασχόλησης που τηρούνται στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ και προϋποθέτει έλεγχο των στοιχείων αυτών και υποβολή ένστασης μόνο για τις περιπτώσεις που τα πραγματικά στοιχεία πλήρους απασχόλησης δεν συμφωνούν με τα τηρούμενα στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.