ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Τα ένσημα της δεύτερης δουλειάς θα υπολογίζονται στη σύνταξη»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Τα ένσημα της δεύτερης δουλειάς θα υπολογίζονται στη σύνταξη»
INTIME.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρθηκε στη διάταξη για την παράλληλη απασχόληση, η οποία περιλαμβάνεται στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Σε σημαντικές διευκρινίσεις σχετικά με τη διάταξη για την παράλληλη εργασία, που υπάρχει στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, προχώρησε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Όποιος έχει δεύτερη δουλειά και πληρώνει περισσότερα ένσημα, θα έχει υψηλότερη σύνταξη. Η πληρωμή της εισφοράς είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα. Δε θα μετράται ως επιπλέον χρόνος για να βγαίνει ο ασφαλισμένος νωρίτερα στη σύνταξη, αλλά στο ύψος της σύνταξης», τόνισε σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης ανέλυσε και τα πλεονεκτήματα της δεύτερης εργασίας, επισημαίνοντας ότι οι πολλαπλοί εργοδότες ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση του εργαζομένου.

«Όταν ο εργαζόμενος εξαρτά τη ζωή και τον μισθό του από έναν εργοδότη, η διαφορά μεταξύ τους είναι πάρα πολύ μεγάλη. Διαφορά ισχύος, εννοώ. Όμως, όταν ο εργαζόμενος έχει και εναλλακτική λύση δεύτερου εργοδότη και ο πρώτος ξέρει ότι αυτός έχει ήδη βρει και δεύτερη δουλειά, τότε η διαφορά της ισχύος μεταξύ των δύο μερών μειώνεται δραστικά υπέρ του εργαζομένου», προσέθεσε.

Ακόμη, ο κ. Υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, υπογραμμίζοντας πως «αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αποτύπωση της πραγματικότητας σε ένα νομικό κείμενο, ενώ, το μισό είναι ευρωπαϊκή οδηγία. Πώς θα την καταψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας; Αφού η εφαρμογή είναι υποχρεωτική».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι καταγράφεται αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα σε βάθος τετραετίας (Ιούλιος 2019 – Ιούλιος 2023), ενώ, παρατηρείται σαφής τάση προς τις συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Σχετικές ειδήσεις