ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Αιμορραγούν» οι ευρωπαϊκές μετοχές - Σε χαμηλό επτά μηνών

«Αιμορραγούν» οι ευρωπαϊκές μετοχές - Σε χαμηλό επτά μηνών

Οι ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούν σε χαμηλά επτά μηνών και οι αναλυτές προειδοποιούν για συνέχιση της πτωτικής κίνησης το επόμενο διάστημα.

Δεν έχει τέλος η αιμορραγία των μετοχών, εν μέσω αύξησης στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων και καθώς εντείνονται οι φόβοι για περαιτέρω ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. Οι ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούν σε χαμηλά επτά μηνών και οι αναλυτές προειδοποιούν για συνέχιση της πτωτικής κίνησης το επόμενο διάστημα.

O Mike Wilson, o κορυφαίος στρατηγικός αναλυτής μετοχών της Morgan Stanley, βλέπει μια ανάκαμψη στα κέρδη στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 και στέλνει μήνυμα στους επενδυτές να διατηρήσουν αμυντική στάση απέναντι στις μετοχές, καθώς τα πράγματα θα χειροτερέψουν πριν βελτιωθούν. Η πτωτική πορεία των αμερικανικών μετοχών μετά την κορύφωσή τους τον Ιούλιο πρόκειται να συνεχιστεί σύμφωνα με τον Wilson, που θεωρείται «αρκούδα» και ο οποίος προέβλεψε σωστά πως θα κινηθούν οι μετοχές το 2022. Τώρα διατηρεί την πρόβλεψή του για υποχώρηση 11% του S&P 500 από τα τρέχοντα επίπεδα, στις 3.900 μέχρι το τέλος του έτους.

«Προσπαθώ να δω πώς οι σημαντικές αυξήσεις στις αποδόσεις κρατικών ομολόγων δεν αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχήματος κάπου στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, δεδομένου πως τερματίστηκα απότομα τα τελευταία τρίμηνα οι προσπάθειες μιάμισης δεκαετίας, όπου οι νομισματικές αρχές έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ελέγξουν τις αποδόσεις. », δήλωσε ο Jim Reid, στρατηγικός αναλυτής της Deutsche Bank AG. «Λοιπόν, επικίνδυνες στιγμές», προσέθεσε.