ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Black Friday: Ικανοποίηση και έρευνα για τις εκπτώσεις - Τι απαντούν οι καταναλωτές

Black Friday
Intime News

Πλησιάζει η Black Friday με τους καταναλωτές να ετοιμάζονται για τις αγορές τους 

Black Friday σε ρούχα, παπούτσια, γυαλιά, ηλεκτρονικές συσκευές και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Το αμερικάνικο έθιμο με προσφορές που αγγίζουν το 70% έγινε θεσμός και στην Ελλάδα με τους καταναλωτές να περιμένουν πώς και πώς το Black Friday.

Την ίδια ώρα όμως αρκετοί είναι οι καταναλωτές, που είναι επιφυλακτικοί, καθώς - όπως λένε - αντικρίζουν παραπλανητικές εκπτώσεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό που θα πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές είναι να ελέγχουν άγνωστους συνδέσμους προσφορών που λαμβάνουν στο κινητό τους. Οι ιστοσελίδες που κάνουν τις ηλεκτρονικές τους αγορές θα πρέπει να είναι αξιόπιστες. Την ίδια ύποπτα είναι τα ηλεκτρονικά καταστήματα που διαφημίζουν εξαιρετικά φθηνές προσφορές, ενώ εφίσταται και προσοχή στα social media με τις παραπλανητικές συνεχόμενες διαφημίσεις.

«Κάθε χρόνο με τέτοιες προσφορές οι αγορές αυξάνονται παγκοσμίως και διακινούνται παγκοσμίως και 1τρισ. Οι διαδικτυακές απάτες καταλαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος», είπε στο OPEN ο διευθυντής δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλης Παπακώστας.

Πάντως, δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να τηρήσουν τους νόμους καθώς όπως φαίνεται ήδη έχουν πιαστεί να παραπλανούν τους καταναλωτές κάποια καταστήματα.