ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χριστούγεννα: Έντονη η κίνηση σε Ερμού και Βαρβάκειο

Χριστούγεννα: Έντονη η κίνηση σε Ερμού και Βαρβάκειο

Έντονη η κίνηση στα καταστήματα λίγο πριν τα Χριστούγεννα - Ανοδικές οι τάσεις στις τιμές στη Βαρβάκειο Αγορά

Οι καταναλωτές τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη σπεύδουν σήμερα Σάββατο στα καταστήματα να κάνουν τις τελευταίες αγορές λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Οι πολίτες κάνουν τα τελευταία ψώνια, με τον κεντρικό δρόμο της Αθήνας, την Ερμού, να σφύζει από κόσμο, το ίδιο και η Βαρβάκειος.

Τα εμπορικά καταστήματα την περίοδο των εορτών στην Αθήνα θα λειτουργήσουν ως εξής:

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου: 09:00 το πρωί μέχρι τις 21:00

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου: 11:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 ενώ τη Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου ανήμερα Χριστουγέννων και την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου θα είναι κλειστά.

Οι τιμές στην Βαρβάκειο

Ανοδική τάση έχουν οι τιμές στα κρέατα το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της ΕΡΤ στη Βαρβάκειο. Υψηλή θέση στις προτιμήσεις έχει το χοιρινό, αλλά φυσικά και η γαλοπούλα.

Όσον αφορά στο χοιρινό, η τιμή του ξεκινάει από τα 3,50 ευρώ και ανεβαίνει ανάλογα με το κομμάτι του σφαγείου. Το μοσχάρι κυμαίνεται από 6 ευρώ και το κοτόπουλο από τα 3,50 ευρώ. Η ελληνική γαλοπούλα από 10 ευρώ και η εισαγόμενη από 8, 90 ευρώ, ενώ τα αμνοερίφια είναι από 9 ευρώ.

Αύριο Κυριακή, παραμονή των Χριστουγέννων, η Βαρβάκειος θα είναι ανοιχτή από πολύ νωρίς το πρωί έως το απόγευμα.

Αυξημένη κίνηση και στη Θεσσαλονίκη

Αυξημένη η κίνηση και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τους κατοίκους να επιλέγουν για δώρα ρούχα, παιχνίδια και ηλεκτρονικές συσκευές.

Ο καλός καιρός είναι «σύμμαχος» τους, ενώ η μόνη δυσκολία είναι πως για πρώτη φορά οι πολίτες δεν μπορούν να σταθμεύσουν σε αρκετά σημεία λόγω των έργων του Flyοver.