ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια: Ανατιμήσεις «φωτιά» στο τραπέζι του ρεβεγιόν μέσα σε μόλις μία εβδομάδα

Ακρίβεια: Ανατιμήσεις «φωτιά» στο τραπέζι του ρεβεγιόν μέσα σε μόλις μία εβδομάδα

Η ακρίβεια έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στο φετινό εορταστικό τραπέζι – «Φωτιά» στις τσέπες των καταναλωτών από τις ανατιμήσεις τις τελευταίας εβδομάδας

Αντίστροφη μέτρηση για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με τους καταναλωτές να κάνουν σήμερα και αύριο τα τελευταία ψώνια της χρονιάς που φεύγει υπολογίζοντας παράλληλα το κόστος για το γιορτινό τραπέζι.

Στη Βαρβάκειο Αγορά, οι προμήθειες της τελευταίας στιγμής σε αρνί και κατσίκι, έκαναν τους καταναλωτές να βάλουν βαθειά το χέρι στη τσέπη καθώς η τιμής τους μέσα σε διάστημα λιγότερο της εβδομάδας αυξήθηκε κατά 18%.

Η ίδια εικόνα και στα συνοικιακά κρεοπωλεία καθώς το κατσίκι αυξήθηκε περισσότερο από 6%, από τα 14,80 στα 15 ευρώ και 80 λεπτά.

Στα «ύψη» και τα λαχανικά

Από τη δίνη της ακρίβειας δεν έχουν γλιτώσει ούτε τα λαχανικά που θα συνοδεύουν το κρέας καθώς ακόμα και στη λαΐκή οι καταναλωτές εμφανίζονται διστακτικοί και δεν γεμίζουν τις τσάντες.

Οι πατάτες πλησιάζουν το ευρώ, τα κρεμμύδια σκαρφάλωσαν στο ενάμιση ευρώ, το λάχανο από 80 λεπτά μέχρι ένα ευρώ, τα καρότα ενάμιση ευρώ, το μαρούλι μέχρι και 70 λεπτά το τεμάχιο, όσο και ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, οι ντομάτες και τα αγγούρια ενάμιση ευρώ το κιλό.

Γεμάτη η Ερμού, άδειες οι τσάντες

Στην Ερμού ο κόσμος είναι πολύς αλλά οι αγορές… λίγες, καθώς οι περισσότεροι επιλέγουν να αγοράσουν ό,τι βρουν πιο φθηνά.

Τα εμπορικά καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά και την Κυριακή, παραμονή Πρωτοχρονιάς, για τους τελευταίους που επιθυμούν να κάνουν τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega:

Διαβάστε επίσης:

Γιατί στην Ελλάδα η χονδρική αγορά του ρεύματος είναι πιο ακριβή σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε;

Εκπνέει η προθεσμία για πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων

Εορταστικό ωράριο: Τι ώρα κλείνουν σήμερα Σάββατο (30/12) τα καταστήματα