ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Σπίτι Μου»: Στις 9.800 οι αιτήσεις που έχουν εγκριθεί - Δεν θα συνεχισθεί με νέες αιτήσεις

«Σπίτι Μου»: Στις 9.800 οι αιτήσεις που έχουν εγκριθεί - Δεν θα συνεχισθεί με νέες αιτήσεις

Για τα προγράμματα Σπίτι Μου, Ανακαινίζω - Νοικιάζω και Κοινωνική Αντιπαροχή, μιλησε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη 

Το πρόγραμμα «Σπίτι Μου» δεν συνεχίζεται με νέες αιτήσεις, τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη στο ΣΚΑΪ. Παράλληλα, η υπουργός έδωσε το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των προγραμμάτων «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» και «Κοινωνική Αντιπαροχή».

«Οι αιτήσεις που έχουν εγκριθεί για το πρόγραμμα Σπίτι μου είναι στις 9.800 και έχουν καλύψει το σύνολο τους ενός δισεκατομμυρίου», είπε η υπουργός.

«Ήδη έχουν συμβασιοποιηθεί 4.200 αιτήσεις, άρα θα φτάσουμε στον τελικό στόχο στα 9.800 ζευγάρια που σημαίνει ότι 19.000 συμπολίτες μας θα έχουν βρει το σπίτι τους. Δεν έχουμε νέα για επέκταση του προγράμματος», είπε.

«Το επόμενο βήμα είναι το Ανακαινίζω - Νοικιάζω που θα βγει τέλος Φεβρουαρίου και στη συνέχεια το πρόγραμμα Κοινωνική Αντιπαροχή», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχει πλάνο αύξησης επιδομάτων

Σχετικά με τα επιδόματα δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πλάνο για αύξηση επιδόματος, υπάρχει όμως ομάδα εργασίας για αναδιαμόρφωση επιδόματος. Με το 50% του επιδόματος το οποίο θα δίνεται σε χρεωστική κάρτα. Aυτό θα γίνει από Σεπτέμβρη και μετά, ωστόσο δε θα αφορά όλα τα επιδόματα. Τα επιδόματα Αναπηρίας και Στέγασης θα μείνουν εκτός καθώς δεν είναι εύκολο τεχνικά να μπουν στην χρεωστική».

«Όπου υπάρχει περιθώριο για τη μάχη για τη φοροδιαφυγή ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί ότι θα γυρίσει σε κοινωνική πολιτική», είπε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

«Σημειώνεται ότι πλέον δίνονται 2.400 για το πρώτο παιδί, 2.700 για το δεύτερο, 3.000 για το τρίτο και 3.500 από τέσσερα παιδιά και πάνω. Είναι σημαντικό γιατί είναι και αναδρομικό», υπογράμμισε η υπουργός.

Σχετικά με τα σχολικά γεύματα, η κυρία Ζαχαράκη είπε ότι «περίπου 217.000 μαθητές τρώνε ζεστό φαγητό. Προστίθενται δεκάδες χιλιάδες μερίδες στο νέο πρόγραμμα».