ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνος Τσακλόγλου: Δεδομένο ότι ο νέος κατώτατος θα έχει το 8 πρώτο νούμερο

Πάνος Τσακλόγλου: Δεδομένο ότι ο νέος κατώτατος θα έχει το 8 πρώτο νούμερο

Για τον κατώτατο μισθό και την ασφαλιστική ικανότητα εκείνων που έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ, μίλησε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Πάνος Τσακλόγλου

Ερωτηθείς, στα Παραπολιτικά 90,1, αν θα μπει το 8 μπροστά στον κατώτατο μισθό, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Πάνος Τσακλόγλου, απάντησε: «Πρέπει να θεωρείται περίπου δεδομένο ότι θα είναι 8 το πρώτο νούμερο στα μεικτά, το πόσο παραπάνω θα είναι θα το δούμε».

Σχετικά με την πλατφόρμα για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, ο κ. Τσακλόγλου είπε: «Πριν από τρεις μέρες ήταν γύρω στις 27.000 άτομα που είχαν ήδη δηλώσει. Θέλουμε να έχουμε μια καταγραφή, για να έχουμε μια καλή συστηματική παρακολούθηση του φαινομένου και είναι πολύ χρήσιμο αυτό και για τον σχεδιασμό δικών μας πολιτικών, αλλά και για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε πράγματα γενικότερα. Οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι έχουν ένα σημαντικό κέρδος από αυτή την αλλαγή της νομοθεσίας και το οποίο είναι κάτι το οποίο ελπίζουμε ότι θα ενθαρρύνουμε συνταξιούχους οι οποίοι επιθυμούν και μπορούν να εργαστούν», επισήμανε ο κ. Τσακλόγλου.

Διευκόλυνση

Στην ερώτηση τι θα κάνουν με τους οφειλέτες του ΕΦΚΑ που δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη, απάντησε: «Αυτό που προσπαθούμε να δούμε είναι αν υπάρχει κάτι λογικό, δηλαδή κάποιος ο οποίος για ένα μικρό διάστημα που είχε δυσκολίες και δεν πλήρωνε, να δώσουμε κάποια διευκόλυνση. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε αυξήσει το όριο των οφειλών προς τον ΕΦΚΑ για την καταβολή σύνταξης».

Τέλος, όσον αφορά στους οφειλέτες που έχουν ρυθμισμένα χρέη και παρόλα αυτά εμφανίζονται ανασφάλιστοι στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, ο κ. Τσακλόγλου ανέφερε: «Πράγματι φαίνεται να υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα. Όλοι αυτοί έχουν εκκαθαρίσει αλλά πιθανόν να υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσό, δηλαδή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ατόμων, που μου έστειλαν και μου είπαν «τα έχω πληρώσει όλα» και όταν μπήκαμε μέσα στην καρτέλα τους στον ΕΦΚΑ είδαμε κάποια πολύ μικρά ποσά που είχαν μείνει απλήρωτα και αυτός ήταν ο λόγος που τους εμφάνιζε ο ΕΦΚΑ σαν να μην έχουν ασφαλιστική ικανότητα. Αυτό θα το λύσουμε, κατά πάσα περίπτωση θα πάμε σε μια ρύθμιση αντίστοιχη με αυτή που έχουμε με την ενημερότητα».