ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από 1η Μαΐου ενεργοποιούνται τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1η Μαΐου ενεργοποιούνται τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 01 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.

Σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας TaxisNet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, το νέο μέτρο για τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα αλλά και τη διασύνδεση POS των επιχειρήσεων με τις ταμειακές τους μηχανές μίλησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, σε σημερινή (25/04) συνέντευξη στην ΕΡΤ.

«Αυτό που κάνουμε εφέτος, είναι να τείνουμε μία χείρα εμπιστοσύνης στους λογιστές και τους φορολογούμενους που κάνουν τις δηλώσεις μόνοι τους. Επειδή εφέτος είχαμε να νομοθετήσουμε την αυτόματη υποβολή για λογαριασμό του φορολογούμενου και αυτό πήρε κάποιες μέρες.

Αυτές τις δίνουμε προκαταβολικά μέσα στον Ιούλιο και με αυτόν τον τρόπο, αναγνωρίζουμε τις υποχρεώσεις μας και περιμένουμε να πράξουν αντιστοίχως οι λογιστές και οι φορολογούμενοι, διότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση. Άρα, τελευταία μέρα θα είναι η 25η Ιουλίου. Την 31η Ιουλίου λήγει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης και για οκτώ δόσεις έως τον Φεβρουάριο», σημείωσε αρχικά ο κ. Θεοχάρης.

«Όποιος αμφισβητήσει το τεκμαρτό εισόδημα, πρέπει να δικαιολογήσει τον τρόπο ζωής του», προσέθεσε ο Υφυπουργός Οικονομικών.

«Από 1η Μαΐου, ενεργοποιούνται τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα»

«Θα φέρουμε μία ρύθμιση ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία πληρωμής τελών κυκλοφορίας με τον μήνα, την οποία περιμένει ο κόσμος. Δεν αλλάζει κάτι με τα πρόστιμα. Αν κάποιος κινεί το ΙΧ του και είναι δηλωμένο ως ακίνητο, το πρόστιμο είναι 10.000€», γνωστοποίησε ακόμη. «Τις επόμενες μέρες, νομοθετούμε τη μείωση των προμηθειών για όλες τις συναλλαγές έως 10€ ώστε να υπάρχει ένα πλαφόν», προσέθεσε ο κ. Θεοχάρης.

Σχολιάζοντας το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε εχθές (24/04) στη Βουλή, με τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνο Φλώρο, να γρονθοκοπεί τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο, επεσήμανε πως «αυτό που συνέβη, είναι εκτός κλίματος της κοινωνίας, μία χυδαιότητα. Αυτοί οι άνθρωποι νοιάζονται μόνο να πλήξουν τη Δημοκρατία. Άρα, πρέπει να σκεφθούμε ξανά τι κόμματα βάζουμε στη Βουλή και τι ανθρώπους θα στείλουμε στο Ευρωκοινοβούλιο».

Σχετικές ειδήσεις