ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανασφάλιστα οχήματα: Διευκρινίσεις για το νέο σύστημα εντοπισμού - Τι ισχύει για τα πρόστιμα

Ανασφάλιστα οχήματα: Διευκρινίσεις για το νέο σύστημα εντοπισμού - Τι ισχύει για τα πρόστιμα

Στο «δόκανο» των αρχών τα ανασφάλιστα οχήματα

Το τοπίο γύρω από το νέο σύστημα ελέγχου για τα ανασφάλιστα οχήματα ξεκαθάρισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος μιλώντας στο MEGA.

«Το κράτος έχει την πληροφορία … τη διαθέτει, έχει τα μητρώα στο υπουργείο Μεταφορών και στην ΑΑΔΕ και ούτω καθ’ εξής προκειμένου να διαπιστώσει ποιοι έχουν ανασφάλιστα οχήματα και ποιοι όχι. Απλά μέχρι πρότινος αυτή η πληροφορία δεν συνδυαζόταν μεταξύ της. Το κράτος δεν επικοινωνούσε με τον εαυτό του, δεν γινόντουσαν ηλεκτρονικές διασταυρώσεις με αποτέλεσμα να εμπιστευόμαστε έναν τυχαίο έλεγχο της τροχαίας για να ανακαλύψουμε ποιος έχει ανασφάλιστο όχημα και ποιος όχι» σημείωσε ο κ. Τσάπαλος.

Όπως είπε, στόχος της ηλεκτρονικής διασταύρωσης που γίνεται από το υπουργείο είναι να αποκαλυφθούν όλα τα ανασφάλιστα οχήματα, τα οποία τα υπολογίζει περί των 500.000. «Και θα έχουμε σαν εργαλεία και κάποιους ελέγχους της ΑΑΔΕ : χρήση καμερών στις εθνικούς οδούς για να βλέπουμε τις πινακίδες και να κάνουμε δειγματοληπτικούς ελέγχους .Ουσιαστικά κάθε 6 μήνες θα κάνουμε ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και θα αποκαλύπτονται αυτά τα ανασφάλιστα οχήματα αλλά και αυτά που δεν πέρασαν ΚΤΕΟ ή δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας» σημείωσε.

Στην ερώτηση εάν το σύστημα αυτό θα ψάχνει τις πινακίδες των οχημάτων είπε πως «θα χρησιμοποιείται και αυτό το εργαλείο, όπως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης».

Ευρωεκλογές 2024