Επενδύσεις στην Ελλάδα σχεδιάζουν οι γερμανικές επιχειρήσεις

Επενδύσεις στην Ελλάδα σχεδιάζουν οι γερμανικές επιχειρήσεις

Ισχυρό είναι το νδιαφέρον των γερμανικών επιχειρήσεων για να επενδύσουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα Βόλφγκανγκ Ντολντ.

Η έλλειψη ρευστότητας και η αναζήτηση χρηματοδότησης για την πραγματοποίηση επενδύσεων στη χώρα ήταν το θέμα που συζητήθηκε ιδιαίτερα στο 11ο επιχειρηματικό συμπόσιο με θέμα τις εξελίξεις στην αγορά φωτοβολταϊκών και την επιδίωξη συνεργειών μεταξύ ελληνικών και γερμανικών εταιρειών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, παρουσία του Γερμανού πρεσβευτή Βόλφγκανγκ Ντολντ (Wolfgang Dold), του προέδρου του Επιμελητηρίου, Μιχάλη Μαΐλλη, εκπροσώπων επιχειρηματικών συνδέσμων, κρατικών φορέων και Ελλήνων και Γερμανών επιχειρηματιών, διοργανώθηκε στην αρχή της εβδομάδας στην Αθήνα, το συμπόσιο και ο Γερμανός πρεσβευτής στην ομιλία του υπογράμμισε την ανάγκη διοργάνωσης παρόμοιων εκδηλώσεων για την επίτευξη επιχειρηματικών συνεργασιών.

Τόνισε το ενδιαφέρον της Γερμανίας για την υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ήδη ένας σημαντικός αριθμός γερμανικών επιχειρήσεων σχεδιάζουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και, πλέον, αναζητούν την κατάλληλη στιγμή για την υλοποίηση των πλάνων τους.

Ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Μαΐλλης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο θετικό μήνυμα που στέλνουν παρόμοιες διοργανώσεις στο επιχειρείν, ιδίως σε περιόδους κρίσεων και τόνισε ότι, παρά τις αντίξοες συνθήκες της οικονομίας, η αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα συνεχίζει να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στο πλαίσιο της ελληνικής οικονομίας.

Η επιχειρηματική συνάντηση, διοργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Τεχνολογίας της Γερμανίας.

Εκπρόσωποι γερμανικών φορέων έδωσαν το στίγμα της αγοράς φωτοβολταϊκών στη Γερμανία, Έλληνες εισηγητές αναφέρθηκαν στις προοπτικές του κλάδου στην Ελλάδα και επιλεγμένες γερμανικές εταιρίες παρουσίασαν τις τεχνολογίες τους, ενώ ανέλυσαν τους πολλαπλασιαστές του τομέα.

Τις επόμενες δύο ημέρες πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις των γερμανικών εταιρειών με ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες επέδειξαν ανάλογο ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης:

Στο εξωτερικό στρέφονται για επενδύσεις οι γερμανικές επιχειρήσεις