ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διήμερο επιχειρηματικό φόρουμ για την εξοικονόμηση ενέργειας

Διήμερο επιχειρηματικό φόρουμ για την εξοικονόμηση ενέργειας

Ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη, το διήμερο επιχειρηματικό φόρουμ με τίτλο «Στην πορεία για την ανάπτυξη: η ώρα της εξοικονόμησης ενέργειας. Ώριμα κατασκευαστικά και ενεργειακά έργα», με τη συμμετοχή κορυφαίων εκπροσώπων του κατασκευαστικού, ενεργειακού και βιομηχανικού χώρου.

Το φόρουμ λαμβάνει χώρα στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, οργανώνεται από την πρωτοβουλία «Επανεκκινώντας την Ανάπτυξη» και την επενδυτική έκδοση A-Energy και έχει στόχο να ρίξει φως στις δυνατότητες του κατασκευαστικού κλάδου να αντιμετωπίσει τις ισχυρότατες σήμερα υφεσιακές πιέσεις που τον βαρύνουν, μέσα από μια στροφή προς τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης.

Το φόρουμ άνοιξε με χαιρετισμό του κ. Αργύρη Περουλάκη, εκπροσώπου της Κομισιόν στην Αθήνα. Η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της πρωτοβουλίας «Επανεκκινώντας την Ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Περουλάκης, διότι μόνον η ανάπτυξη μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για υπέρβαση της κρίσης.

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο δήμαρχος Λαμίας, κ. Κοτρωνιάς, ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, δηλαδή των δήμων που τα τελευταία χρόνια έχουν αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες στο μέτωπο της εξοικονόμησης ενέργειας.

Από την πλευρά του ΕΛΟΤ ακολούθως, ο κ. Φραγκούλης Κρόκος, εξήγησε το ειδικό λειτουργικό βάρος του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ), ενός νεοσύστατου εθνικού φορέα στο πλαίσιο του ΕΛΟΤ, του οποίου προΐσταται. Η τυποποίηση και τα πρότυπα προσφέρουν στην ποιότητα της παραγωγής και των υπηρεσιών, προστατεύουν το κοινωνικό αγαθό της ασφάλειας και δημιουργούν εμπιστοσύνη στους καταναλωτές, τόνισε ο διευθυντής του ΕΣΥΠ/ΕΛΟΤ.