ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αργεί η αποκρατικοποίηση του ΟΛΘ

Αργεί η αποκρατικοποίηση του ΟΛΘ

Καθυστερεί όπως όλα δείχνουν η πώληση-αποκρατικοποίηση του ΟΛΘ.

Οι τελευταίες πληροφορίες, που έρχονται από το ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρουν ότι οι διαδικασίες, τόσο για το συγκεκριμένο project, όσο και για εκείνο της πώλησης του ΟΛΘ, δεν τρέχουν με τους ρυθμούς που αναμένονταν, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα οι εξελίξεις να μετατίθενται για τα τέλη του χρόνου ή το αργότερο για τις αρχές του επόμενου έτους. Η αρχική πρόβλεψη, όμως, έκανε λόγο για τα μέσα του 2014, όπερ σημαίνει ότι η εξάμηνη καθυστέρηση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Στο ΤΑΙΠΕΔ, τώρα, εκφράζουν ανησυχία μήπως αυτή η εξέλιξη λειτουργήσει αρνητικά, σχετικά με το εκφραζόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον για την περίπτωση του ΟΛΘ. Κι αυτό γιατί για εκείνη του ΟΛΠ τα πράγματα είναι λίγο ως πολύ δεδομένα. Οι Κινέζοι της Cosco θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρουν τη δουλειά και του προβλήτα ΙΙΙ. Ο λόγος προφανής: από τη στιγμή που στο μετοχικό κεφάλαιο της υπό αποκρατικοποίηση εταιρίας υπάρχει ήδη ένας μεγάλος ιδιώτης μέτοχος, πολύ δύσκολα θα εμπλακεί τρίτος, στο εγχείρημα.

Αντιθέτως, στον ΟΛΘ τα πράγματα είναι πολύ πιο ρευστά. Οι Κινεζικές και άλλες ασιατικές εταιρίες, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την περίπτωση του, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα εξακολουθήσουν να ενδιαφέρονται, σε περίπτωση μεγάλης καθυστέρησης. Και αυτό είναι κάτι που δεν θέλουν να το ακούν ούτε ως ενδεχόμενο στο υπουργείο Οικονομικών.

Voria.gr