ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

To «κατεστημένο» δεν θέλει εκλογές

To «κατεστημένο» δεν θέλει εκλογές

Ωμές παρεμβάσεις του Αμερικανού πρέσβη και ξένων επενδυτών,John Paulson.

Η κατάσταση σε πολιτικό επίπεδο έχει ξεφύγει. Οι απροκάλυπτες παρεμβάσεις θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων στα εσωτερικά της χώρας, πέφτουν… βροχή.

Είναι προφανές ότι το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο έχει θορυβηθεί από την πολιτική αστάθεια του τελευταίου διαστήματος και προσπαθεί με «νύχια» και με δόντια να διατηρήσει στην εξουσία τη μνημονιακή κυβέρνηση που μέχρι σήμερα υπακούει και εφαρμόζει πιστά τις εντολές των δανειστών.

Μετά τον Αμερικανό πρέσβη που «έκλεισε» το μάτι στη μνημονιακή συγκυβέρνηση, ήρθαν και οι δηλώσεις του επιχειρηματία και ιδρυτή της Paulson & Co. Inc, John Paulson, ο οποίος τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα και πρέπει να υπάρξει πολιτική σταθερότητα προκειμένου να συνεχιστούν οι αμερικανικές επενδύσεις.

Όπως επεσήμανε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος κ. Paulson κατά τη διάρκεια του 16ου Annual Capital Link Invest in Greece Forum στη Νέα Υόρκη «είναι πολύ νωρίς για να γίνουν νέες εκλογές. Η αβεβαιότητα έχει προκαλέσει πτώση της ελληνικής χρηματαγοράς και των μετοχών ενώ οι νέες επενδύσεις έχουν αναβληθεί. Η καλύτερη πορεία δράσης είναι να αποφευχθούν οι εκλογές έως τον Ιούνιο του 2016 και να δοθεί χρόνος στις τρέχουσες πολιτικές για να δράσουν», σημείωσε και πρόσθεσε ότι με την πολιτική σταθερότητα η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2015 και το 2016 θα επιταχυνθεί ενώ θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος είναι διατεθειμένος να επενδύσει περισσότερο στην Ελλάδα αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται πολιτική σταθερότητα.

«Τα επενδυτικά μας πλάνα βρίσκονται σε αναμονή αυτή τη στιγμή, καθώς περιμένουμε το αποτέλεσμα της προεδρικής εκλογής. Εάν υπάρξει πολιτική σταθερότητα θα αυξήσουμε τις επενδύσεις μας», είπε χαρακτηριστικά.

Πρώτος απ’ όλους βεβαίως παρενέβη χθες, Δευτέρα (1/12/2014) ο πρέσβης των ΗΠΑ Ο κ. Ντέιβιντ Πιρς, ο οποίος μιλώντας στο ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο δεν δίστασε να εκφράσει τις... ελπίδες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, για επιμονή της ελληνικής κυβέρνησης και συνέχεια των προσπαθειών της, ουσιαστικά επιδιώκοντας να κλείσει το μάτι προς τα κόμματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι πολλές αμερικανικές εταιρείες επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα, αυξάνοντας τη δραστηριότητά τους στη χώρα μας. Στάθηκε ιδιαιτέρως στην... ανάπτυξη, που τώρα ξεκινά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δίνοντας και τη συμβουλή πως θα πρέπει να συνεχιστεί η πολλή και σκληρή δουλειά που απαιτείται για την ανάπτυξη και εμφάνισε ως ενθαρρυντικό στοιχείο την ανάκτηση 12 θέσεων στη παγκόσμια λίστα της ανταγωνιστικότητας.

Σχετικές ειδήσεις