ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βουλγαρία: Έσοδα 2,35 εκατ. λέβα από τις ιδιωτικοποιήσεις το α' εξάμηνο του 2014

Βουλγαρία: Έσοδα 2,35 εκατ. λέβα από τις ιδιωτικοποιήσεις το α' εξάμηνο του 2014

Έσοδα 2,35 εκατ. λέβα το πρώτο εξάμηνο του 2014 συγκέντρωσε η Υπηρεσία Ιδιωτικοποιήσεων της Βουλγαρίας από τις διαδικασίες πώλησης κρατικών συμμετοχών σε εταιρείες.

Το μεγαλύτερο μερίδιο των εσόδων (1,2 εκατ. λέβα), την προαναφερθείσα περίοδο, προέρχεται από την πώληση των μετοχών εταιρειών, στις οποίες το Δημόσιο κατείχε ποσοστό άνω του 50%, υπογραμμίζεται στην έκθεση της Υπηρεσίας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, αποσπάσματα της οποίας μετέδωσαν τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε εξέλιξη είναι η προετοιμασία για άλλα (πέραν των τριών συμφωνιών ιδιωτικοποιήσεων το α' εξάμηνο του 2014) 56 έργα.

Στις προτεραιότητες της Υπηρεσίας κατατάσσονται -μεταξύ άλλων- η ιδιωτικοποίηση του Χρηματιστηρίου της Σόφιας (BSE), καθώς και μερίδιο των μετοχών της Διεθνούς Έκθεσης του Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη).

Η ιδιωτικοποίηση του Χρηματιστηρίου της Σόφιας εγκαινιάστηκε στο τέλος του 2013, με ποσοστό 50,5% να τίθεται προς πώληση.

Σε ό,τι αφορά την πώληση του 49,63% της Διεθνούς Έκθεσης του Πλόβντιβ, το υπουργείο Οικονομίας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε, τον Ιανουάριο του 2014, ότι τα προσδοκώμενα έσοδα από την πώληση της εταιρείας δεν θα επιτευχθούν, εξαιτίας της επιδείνωσης της οικονομικής της κατάστασης.

Διαβάστε επίσης:

Πρέπει να γίνουν περικοπές γιατί... θα ζουν έως και 150 χρόνια!

Τσίμερ: «Μπλόφα της Μέρκελ και του Σόιμπλε το Grexit»

Ζιν: «Όχι στην ποσοτική χαλάρωση»

Σχετικές ειδήσεις