ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρευνα για την πώληση κυπριακών υποκαταστημάτων τραπεζών ζήτησαν από τον Τσίπρα

Έρευνα για την πώληση κυπριακών υποκαταστημάτων τραπεζών ζήτησαν από τον Τσίπρα

Τη διενέργεια έρευνας για την πώληση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, το 2013, ζητά από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών, Νικόλαος Παπαδόπουλος.

Μάλιστα, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο γεγονός «το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας». Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι θα συσταθεί ερευνητική επιτροπή στην Ελλάδα, η οποία θα εξετάσει όλα τα γεγονότα που αφορούσαν το κούρεμα του ελληνικού χρέους και ότι ενδεχομένως, εντός αυτού του πλαισίου, θα εξεταστούν και τα θέματα έχει εγείρει το ΔΗΚΟ.


Ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού έχει συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα και περιεχόμενο.
Η νέα ελληνική κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Ομήρου, εκπέμπει πανευρωπαϊκά μηνύματα, ότι δηλαδή η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση από τη λιτότητα στην ανάπτυξη, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και συνθηκών κοινωνικής συνοχής.

Σχετικές ειδήσεις