ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FAZ: Η ΕΚΤ θέλει από την Ελλάδα ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων

FAZ: Η ΕΚΤ θέλει από την Ελλάδα ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αισθανόταν μεγαλύτερη ασφάλεια αν η Ελλάδα επέβαλλε ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων», γράφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «θα ήταν πιο ήσυχη» αν η Ελλάδα εισήγαγε ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων για να αντιμετωπίσει τη φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες της χώρας, γράφει σήμερα η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), επικαλούμενη πηγές της ΕΚΤ.

«Το συμβούλιο Διοίκησης της ΕΚΤ και ο εποπτεύων του τραπεζικού τομέα θα ήταν πιο ήσυχοι εάν υπήρχαν έλεγχοι κινήσεως κεφαλαίων για να προληφθεί η αιμορραγία των τραπεζών» αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας.

Σημειώνεται ότι FAZ είναι μία συντηρητική γερμανική εφημερίδα, που συχνά απηχεί τις θέσεις της Bundesbank.

Άμεση ήταν η αντίδραση που συνοδεύτηκε με διάψευση από την ΕΚΤ όσον αφορά το δημοσίευμα της FAZ ότι δηλαδή η κεντρική τράπεζα επιθυμεί την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα.

«Το Δ.Σ της ΕΚΤ εκτιμά ότι θα ήταν καλό αν επιβληθούν στην Ελλάδα έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων για να αντιμετωπιστεί η "αιμορραγία" των τραπεζών», επικαλούμενη κύκλους της τράπεζας επισημαίνοντας ότι το ΔΣ της τράπεζας εκτιμά ότι θα ήταν καλό ένα τέτοιο μέτρο για να αντιμετωπιστεί η εκροή καταθέσεων.

Σημειώνεται ότι η FAZ επικαλείται στη σχετική της ανάρτηση ανώνυμες πηγές, που ανησυχούν για την Ελλάδα, ενώ θεωρεί ορατή μια πιθανότητα Grexit.

Σχετικές ειδήσεις