ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μήνυμα σταθερότητας στέλνει ο Δραγασάκης

Μήνυμα σταθερότητας στέλνει ο Δραγασάκης

Μήνυμα αισιοδοξίας ενόψει της σκρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup έστειλε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο κ. Δραγασάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι τη Δευτέρα 9 Μαρτίου θα υπάρξει, τελικά, συμφωνία με τους εταίρους μας στο Eurogroup. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου, οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ και Μέρκελ αποτελούν σαφείς ενδείξεις ότι οι εταίροι κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση με την κυβέρνηση, ενώ εκτιμά ότι μετά το Eurogroup της Δευτέρας θα δοθεί επιπλέον χώρος ελιγμών και προς την ΕΚΤ. Εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να έχει επιτρέψει την έκδοση εντόκων γραμματίων από την ελληνική κυβέρνηση για την άμεση επίλυση του χρηματοδοτικού προβλήματος και τη διασφάλιση της σταθερότητας,

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας της συζήτησης για τη διαμόρφωση νέου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, στη βάση που το θεμελιώνει ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, καθώς αρκέστηκε απλά να επισημάνει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εμπλακεί σε τέτοιες συζητήσεις. Από τη στάση του Γιάννη Δραγασάκη προκύπτει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αποκτήσει πλέον ισχυρά ερείσματα στην Ευρωζώνη και βρίσκεται πλέον σε τροχιά επίτευξης μιας νέας συμφωνίας «έκπληξη».

Σχετικές ειδήσεις